The Best bookmaker bet365

Menu

Vasile Pintilie, preşedinte ANAR: Directorul ABAAV mi-a spus că se simte obosit!

Croit să facă lumină în scandalul mutării centrului regional ABAAV din Argeş la Giurgiu, preşedintele ANAR, Vasile Pintilie, a venit astăzi, val-vârtej, în judeţul Argeş, reuşind să mai producă - pe lângă lumină - vreo câteva incertitudini.

Cât priveşte mutarea instituţiei la Giurgiu, e de remarcat că Pintilie a tranşat scurt problema, asumându-şi, în faţa presei locale, că instituţia nu se mută şi nici nu se va muta. 

Faptul că şi-a asumat, prin declaraţie publică, acest lucru, îl face răspunzător în situaţia în care lucrurile nu vor sta aşa cum a declarat:

"Nu s-a discutat niciodată aşa ceva, toate sunt fabulaţii. Cel puţin în ceea ce mă priveşte, ţin să vă aduc la cunoştinţă că noi funcţionăm în baza unei HG care stabileşte regulamentul nostru de funcţionare şi s-a stabilit clar, în 2005, că ABAAV Argeş să se transforme din regie autonomă în instituţie publică de interes naţional al statului, cu sediul în Piteşti, având în vedere amploarea bazinului hidrografic al râului Argeş şi al afluentului Vedea... Nu se va face nicio schimbare. Eu sunt cel care pot să solicit la nivel de minister dacă e necesară vreo schimbare de organizare la nivel naţional." - spune Pintilie.

Cititorii pot lua de bună declaraţia lui Pintilie. 

Noi ne vom permite un oarecare scepticism, dat fiind că o mulţime de instituţii s-au mutat, până acum, la Prahova. 

Dintr-un judeţ lipsit de apărare politică în faţa vecinilor mai iuţi de picior şi cu relaţii mai puternice pe la Bucureşti, ar putea oricând să mai dispară o instituţie.

Dar de ce a fost adus la ABAAV un director din Olt?

O altă chestiune cu totul şi cu totul interesantă a fost modul în care Vasile Pintilie a explicat de ce a pus un director din Olt în locul unuia din Argeş.

Cică n-ar fi de vină PSD Olt. De fapt, fostul director, Ciobanu Dumitru, a demisionat şi, pur şi simplu, cineva a trebuit pus în locul lui.

"Faptul că s-a adus la conducerea Administraţiei Bazinale Argeş-Vedea un specialist numit de PSD Olt în defavoarea PSD Argeş e fals. În sensul că domnul inginer Mutu, care este actualmente director interimar pentru o perioadă de timp, a fost numit la conducerea ABAAV, ca urmare a demisiei fostului director Ciobanu Dumitru. Şi atunci, având în vedere faptul că derulam o procedură de achiziţie a unor lucrări de investiţii, atât în judeţul Argeş, cât şi în judeţele riverane, unde există atât râul Vedea, cât şi ceilalţi afluenţi, a fost necesară numirea unui specialist care să continue lucrările. Şi să putem implementa aceste lucrări, având în vedere situaţia de urgenţă creată de apele mari din perioada sărbătorile de Paşte."

Carevasăzică a fost necesară numirea unui specialist. Erau inundaţii, era urgenţă, se executau lucrări şi trebuia un specialist.

Ei bine, nu ştim ce înseamnă, stricto senso, specialist la ANAR, dar ştim că tot domnul Vasile Pintilie ne mărtriseşte că directorul se la Olt este acum... obosit!!!

N-o spunem noi. O spune Vasile Pitilie! 

"Dumnealui (n.r Ion Mutu) provine dintr-un director de sistem hidrotehnic. Una e să fii director la nivel micro şi alta e să fii director la nivel macro. E posibil ca dumnealui, într-o perioadă scurtă, sub presiunea care a existat, din partea presei, din partea salariaţilor sau altor factori să fie puţin obosit. Am vorbit cu el şi mi-a spus: domnule director general, chiar credeţi-mă, mă simt obosit. Şi într-adevăr era o oboseală, când într-o sală de consiliu foarte mică, 40 de oameni analizau stadiul execuţiei unor lucrări, nu sunt lucrări simple..."

Sigur că şi specialiştii obosesc. N-or fi din piatră! Mai ales când 40 de oameni discută în jurul tău despre lucrări, se produce zumzet. Zumzetul e obositor. Nemaivorbind de presă. Presa asta care scrie, vorbeşte şi pune presiune!

O să se retragă domnul Mutu sau o să fie retras?

Ne lămureşte preşedintele ANAR, Vasile Pintilie:

"Domnul Mutu este interimar şi având în vedere că este interimar, el poate fi oricând schimbat. Deocamdată, nu sunt raţiuni care să-mi permită schimbarea, dar dacă va fi cazul, având în vedere faptul că chiar astăzi mi-a spus că a depus un efort deosebit, că dintr-un număr de 200 de oameni, practic un procent foarte mic s-a angajat în activitatea de gospodărire cantitativă şi calitativă a apelor, s-ar putea ca el să solicite retragerea din această funcţie..."

Corect. Puţină odihnă nu strică niciodată. 

Mai ţineţi minte cum a fost cu demisia lui Dumitru Ciobanu?

Sigur, despre demisia fostului director Dumitru Ciobanu ar mai fi câte ceva de scris. Mai ales că presa specula, la momentul acela, că demisia în cauză ar avea ceva legături cu inundaţiile din Parcul Lunca Argeşului, parc de 10 milioane de euro, năpădit de ape. Poate că nu sunt decât vorbe răutăcioase, la fel cum vorbe răutăcioase or fi şi acelea că Tudor Pendiuc ar fi avut vreo implicare în demisia lui Ciobanu. Tudor Pendiuc a declarat, la acel moment, că nu are nicio legătură cu asta: "Nu am nicio implicare!" Scurt şi cuprinzător.

De remarcat că Tudor Pendiuc a venit şi azi, la conferinţa de presă susţinută de către Vasile Pintilie, a stat frumos la prezidiu şi n-a şoptit niciun cuvinţel. A stat, practic, de decor. De ce-o fi venit Tudor Pendiuc şi n-o fi venit chiar vedeta balului, Ion Mutu?

Dar de ce a lispit, oare de la conferinţa de presă, vedeta momentului, domnul director Mutu?

Ne spune domnul Pintilie:

"Dl. Mutu nu a venit astăzi, pentru că autorităţile judeţene au organizat în acest fel conferinţa de presă. Nu ştiu dacă era ocupat, sau altceva..."

Mihai Oprescu, prefectul de Argeş, n-a putut să nu facă - şi domnia asa - o declaraţie amabilă. Profund amabilă. Deosebit de amabilă: 

"Dacă avem astăzi plăcerea să-l avem pe domnul director general ANAR, care este cea mai importantă funcţie din această instituţie şi dacă noi suntem aici, în calitate de conducători ai instituţiilor reprezentative ale judeţului, nu am crezut oportună şi-mi cer eu scuze, atunci, pentru faptul că nu l-am invitat pe domnul Mutu. El a participat la discuţia tehnică. Am considerat că este bine să venim noi să răspundem în faţa d-voastră..."

Aha, deci domnul Mutu a fost la "discuţia tehnică". La chestii din astea cu camere video şi reportofoane nu s-a băgat. OK... De acord. Ştiţi voi, zumzet, oboseală, presiune...    

Nu se găsea, totuşi, prin Argeş, un director la ABAAV? Trebuia adus unul din Olt?

La întrebarea încăpăţânată a presei dacă nu s-a găsit în Argeş un director, nu unul din Olt care trebuie să facă zilnic naveta cu maşina instituţiei - fiindcă aşa umblă zvonul că Ion Mutu a trebuit să facă naveta din Olt în Argeş şi din Argeş în Olt cu maşina şi pe benzina instituţiei - Vasile Pintilie a răspuns: 

"Încă o dată: dumnealui a fost numit având în vedere situaţia creată de decizia domnului Ciobanu de a demisiona din funcţia de director. Am fost obligat de procedură să numesc pe cineva la conducere. Puteam să numesc un director tehnic. N-am numit un director tehnic, ci un specialist care să continue proiectele. Avem un grafic de realizare a proiectelor..."

Parcă oarecum deranjat de chestia cu naveta prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, a simţit nevoia să intervină. Păstrând un ton calm, cald şi diplomatic, desigur: 

"Rugămintea mea - şi ştiţi că vă apreciez mult de tot activitatea - este să ne referim la problemele structurale şi grele... Acum, că ne legăm doar de o navetă în interiorul unei instituţii, nu cred că este asta marea problemă a judeţului Argeş."

N-o fi. Dar Chiar nu se putea găsi un director din Argeş???

Sigur că domnul Pintilie a mai adăugat câteva fraze, pe acest subiect, dintre care unele ni s-au părut teribil de interesante. În Argeş sunt mulţi specialişti. Dar - stupoare! - aceştia nu se angajează la ABAAV!!!!

"Ion Mutu a fost director de sistem hidrotehnic şi având în vedere expertiza lui de 40 de ani l-am adus la conducere. Situaţia inundaţiilor nu mi-a permis să fac săpături în Argeş, eu m-am gândit la rezolvarea unor situaţii de urgenţă în ţară şi nicidecum dacă este oltean, vrâncean sau altceva. Am ales un specialist pe care noi, apele române, l-am împuternicit să rezolve nişte probleme. L-am delegat să rezolve nişte probleme. Sunt convins că în Argeş sunt foarte mulţi specialişti, din păcate se angajează din ce în ce mai puţini la apele române, pentru că această meserie este una complexă şi marea majoritate preferă să facă alte activităţi, decât cele legate de a gospodări ceva din avutul naţional."

Pe scurt, argeşenii sunt vinovaţi că nu este un director argeşean la ABAAV, fiindcă ei, argeşenii, preferă alte activităţi, nu nu se angajează acolo. Uluitor! 

Ce ne interesează pe noi de SC Water Pin? Nu ne interesează!

Un coleg l-a întrebat dacă domnul Pintilie are acţiuni la SC Water Pin şi dacă aceasta a derulat contracte cu ABAAV. Şi iată răspunsul:  

"Vă aduc la cunoştinţă că, într-adevăr, firma SC Water Pin a avut în 2010-2011 semnat un contract de consultanţă pentru una dintre lucrările de investiţii care se derula la nivelul Administraţiei Bazinale Argeş-Vedea. Este adevărat acest lucru. Nu am acţiuni la Water Pin. În momentul când eu am fost numit în această funcţie, am ieşit întru totul din toate aspectele de incompatibilitate şi conflict de interese cu firma Water Pin. A se verifica... Eu am înfiinţat firma Water Pin. Perioada derulării contractului a fost cât eram în serviciu privat. Nu aveam nicio legătură cu serviciul de la stat. Firma a rămas la alt administrator care întruneşte toate condiţiile respective. Nu avem nici grade de afini, vizavi de legea ANI, dacă acolo vreţi să mă duceţi."

Păi, am zis noi ceva de ANI? Noi spunem doar că ne place foarte mult ideea de contract de consultanţă. Nicăieri în lume nu se poate fără consultanţă.

Dar acum, important este că firma are un nou administrator cu care domnul Vasile Pintilie a şi declarat că nu este afin.                           

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk