The Best bookmaker bet365

Menu

A.D.I. SERVSAL Argeş. Ce am aflat despre managementul deşeurilor şi despre protecţia mediului!

În perioada 7 - 9 august 2015, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeş a realizat o prezentare a activităţii sale recente, în cadrul Taberei Media, derulate la Cabana Conacul Ursului. (Această cabană se află pe drumul Dn7c (Transfăgărăşan) la km 104, la o distanţă de 68 km de Curtea de Argeş, la 91 km de Sibiu, la 104 km de Piteşti şi la 214 km de Bucureşti.)

Informaţii legate atât de managementul deşeurilor, cât şi de activităţile de conştientizare a populaţiei cu privire la protecţia mediului au fost prezentate de către Gabriel Moiceanu (director executiv A.D.I. SERVSAL ARGEŞ), Liliana Nichita (director ECO-ROM AMBALAJE) şi Cristache Toculeţ (Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Argeş).

Important este de ştiut că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeş are semnate protocoale de parteneriat cu S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A., cu Universitatea Piteşti şi cu Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Argeş, aceste parteneriate urmărind eficientizarea campaniei de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la protecţia mediului şi la colectarea selectivă a deşeurilor în judetul Argeş.

Tabăra Media a început cu prezentarea voluntarilor care s-au ocupat de salubrizarea zonei de picnic de la Arefu, dar şi a împrejurimilor. Împreună cu aceştia am discutat despre problemele pe care le întâmpină în activitatea lor de salubrizare a cursurilor de apă şi a zonelor de picnic şi despre necesitatea educării populaţiei în spiritul protecţiei mediului. 

FOTO - Gabriel MOICEANU (A.D.I. SERVSAL ARGEŞ)

Gabriel Moiceanu (ADI SERVSAL) ne-a prezentat, foarte detaliat, activitatea de management al deşeurilor în zona judeţului Argeş. Aşa am aflat că nu mai puţin de 83.307 gospodării din mediul rural sunt conectate la serviciul de salubrizare. Am văzut fotografii cu rampa de depozitare a deşeurilor de la Albota (cum era înainte şi cum arată acum, după investiţiile realizate) şi, foarte interesant, s-a discutat despre modalităţile de gestionare a deşeurilor compostabile, a celor provenite din construcţii şi demolări, despre traseul pe care îl parcurg deşeurile de la colector până la reciclator şi - important! - despre modalităţile de taxare. "Taxarea ar trebui făcută pe persoană, nu pe gospodărie şi asta pentru că nu pot fi similare două gospodării, una în care trăieşte un bătrân singur care produce foarte puţine deşeuri şi o gospodărie în care trăiesc 5 membrii ai unei familii care produc, vrând-nevrând, o cantitate mai mare de deşeuri" - spune Gabriel Moiceanu.

FOTO - Liliana Nichita (ECO-ROM Ambalaje)

La rândul ei, Liliana Nichita (ECO-ROM AMBALAJE) a prezentat organizaţia ECO ROM ca având o contribuţie esenţială la îndeplinirea obligaţiillor de reciclare a deşeurilor de ambalaje şi la mobilizarea unor cantităţi importante de deşeuri către industria de reciclare. Conform unui studiu privind analiza deşeului menajer, un român din mediul urban generează aproximativ 364 de kilograme de deşeuri menajere pe an, dintre care aproximativ 64 de kilograme sunt deşeuri de ambalaje. Conform acestor date, se poate afirma că, din totalul deşeurilor generate de un român din mediul urban, 18% sunt deşeuri provenite din ambalaje. De la Liliana Nichita am mai aflat că au fost convinse 527 de autorităţi locale şi 101 de operatori de salubritate să lucreze cu ECO-ROM Ambalaje. Colectarea separată este o obligaţie pentru toate comunităţile încă din anul 2005. În ultimii 5 ani, s-a înregistrat o creştere cu 30% a cantităţii de deşeuri de ambalaje reciclate. Acest lucru a fost posibil prin proiecte de informare şi educare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje.

FOTO - Cristache Toculeţ (Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Argeş), vorbind despre implicarea Jandarmeriei. 

După ce prezentările au fost realizate, s-au făcut, bineînţeles, fotografii de grup.

Organizatorii Taberei Media au programat pentru cei prezenţi parcurgerea unui traseu montan.

Scopul a fost apropierea de natură şi, bineînţeles, conştientizarea necesităţii unei mai bune protecţii a mediului.

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk