The Best bookmaker bet365

Menu

DEMENŢĂ şi CRUZIME. Oare nu mai există cale de mijloc?

De când cu cîinii, nebunia nu cunoaşte limite. 

Apare o poză, pe reţele, cu o căţea căreia i s-a tăiat botul. Îngrozitor, terifiant, indignarea ne cuprinde pe toţi. "Ce scelerat putea să facă asta?" Se potoleşte puţin isteria. Oamenii nici nu mai vor să vadă poza. E prea mult. La scurt timp, apare o nouă ştire: o căţeluşă din Constanţa a fost violată. De un aurolac zoofil. Dacă nu o ducea de urgenţă un iubitor de animale la medic, murea. Poze cu căţeaua însângerată în zona cu pricina - publicate în stânga şi-n dreapta.

Totul - ca să se dovedească un lucru: nu câinii sunt răi, ci oamenii. Pe partea cealaltă, este invocat, la infinit, copilul ucis de maidanezi. Japonezul ucis de maidanezi. Bătrânica sfâşiată de maidanezi. Parcă ghiceşti o satisfacţie bolnăvicioasă în tonul vocii celor care vor să scape instantaneu de câini.

E limpede că pendulăm între extreme şi nu ne aşezăm deloc pe calea de mijloc. Cumva trebuie înţeleasă ideea că - prin Legea Eutanasierii - nimeni nu vrea să ucidă câini, cu cruzime, de dragul de a-i ucide. Adevăraţii iubitori de animale au şansa supremă de a-şi dovedi iubirea: pot să adopte, cu acte, câte unul, doi câini. Asta e soluţia: omul să fie responsabilizat. Iar câinele - îngrijit. Dacă nu, câinii vor fi eutanasiaţi fără dureri.

Oare există o altă soluţie care să stopeze nebunia, cruzimea?  

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU