The Best bookmaker bet365

Menu

Am băut, am mâncat, am înviat, acum hai să gândim niţel!

* Dacă eu spun ceva nasol despre homosexuali, comit o discriminare şi pot plăti amendă. Dar dacă spune un reprezentant al bisericii ceva nasol despre homosexuali, i se iartă, iar legea devine neputincioasă. Când o să văd o "înaltă faţă bisericească" plătind amendă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării fiindcă a ofensat homosexualii şi lesbienele, numindu-i "lipsiţi de curăţie creştină" sau mai ştiu eu cum, o să-mi schimb părerea.

* De ce, în urmă cu 2000 de ani, învierea era o chestie atât de obişnuită, iar azi nu mai înviază nimeni? Pe vremea aia au înviat Lazăr, Iisus Hristos, Eutih, Tabita, tânărul din Nain, fata lui Iair etc., iar astăzi pur şi simplu întoarcerea la viaţă nu se mai întâmplă, poţi să şi tragi cu tunul. Ăia de acum 2000 de ani erau, clar, mai deştepţi ca noi. Ştiau să învieze. 

* Revenind la discriminare, hai să vorbim despre minorităţile religioase. Dacă eu le spun că credinţa lor este falsă şi doar a mea e adevărată, comit o discriminare. Dar dacă o spune un popă român, argumentând că doar ortodoxia e "dreaptă credinţă" şi toate celelalte sunt "rătăciri", nu mai e discriminare. E deja "argument dogmatic" - şi CNCD nu percepe amendă. Te strici de râs!

* Dacă un tip cu mijloace rudimentare a putut să hrănească 5000 de oameni cu doi peşti, de ce azi, cu toată tehnologia la îndemnână, nu poate fi eradicată foametea în zonele sărace ale lumii? Mai bine nu ne întrebăm, la ora aia şi învierea era posibilă. La ora aia totul era posibil.  

* Dacă doi tipi poartă cruci imense din aur la gât şi lălăie pe nas muzică în care apare strigătul "doamneeeee-dumnezeuleeeee", de ce unul e cocalar, iar altul e popă? În fond, şi unul şi celălalt îl roagă pe Dumnezeu diverse chestii - şi, cel mai adesea, în numele iubirii. 

* În România, toată lumea se miră dacă spui că eşti ateu şi oferi argumente raţionale. Dar nimeni nu se miră dacă înjuri porcos în trafic, minţi, trădezi, furi etc şi, pe urmă, îţi faci cruce. Dimpotrivă, te consideră "jmecher".

* Biserica se pronunţă împotriva legalizării prostituţiei. Dar nu face nici cel mai mic efort pentru integrarea în societate a femeilor tinere şi sărace. Faptul că, prin prostituţia ilegală, se transmit SIDA, sifilis, gonoree, hepatite B şi C - o parte dintre acestea fiind boli mortale - nu reprezintă nici o problemă pentru popi. De fapt, educaţia sexuală şi sanitară sunt neimportante, totul e să crezi în învierile din morţi şi-n mântuire.

* Întrebare. Dacă suma de 600.000.000 de euro ar fi fost folosită pentru clonarea lui Iisus Hristos, iară nu pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, credeţi că popii ar fi fost mai mulţumiţi? Eu cred că nu. Fiindcă Iisus Hristos este mai de folos torturat, ucis şi devenit personaj al sinistrului basm al învierii, decât clonat.

* Inutil să mai spunem că, în România, sunt mai multe biserici decât şcoli şi spitale. Râde toată Europa de noi. Ce spun eu... Europa. Cred că râde şi Africa.

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU