The Best bookmaker bet365

Menu

Iani Popa (PNL): "Educaţia are un buget în creștere"

Senatorul PNL Argeş Iani Popa a declarat: "Ca parte a strategiei de dezvoltare a României pe termen lung, bugetul pe 2014 a fost construit astfel încât domenii precum sănătatea şi educaţia vor primi mai mulţi bani anul viitor. De asemenea, se urmăreşte stimularea creșterii economice bazată pe investiții." 

Bugetul pe 2014 prevede ca Ministerul Sănătății să primească cu 2,5 miliarde lei mai mult decât în 2013, ajungând la 7,8 miliarde lei, iar bugetul CNAS, de la 22,5 miliarde lei, în acest an, la 22,6 miliarde lei în 2014. 

Şi veniturile angajaţilor din sănătate şi educaţie vor creşte de anul viitor. Medicii și farmaciștii rezidenți vor primi o bursă lunară neimpozitată de 150 euro, iar salariile profesorilor debutanți din învățământul preuniversitar şi universitar vor creşte cu 10%.  

„Educația şi sănătatea sunt domenii prioritare pentru USL. Din acest motiv, educaţia, spre exemplu, are un buget în creștere. 300 de milioane de euro din fonduri europene vor fi realocate de la alte programe pentru lucrări de infrastructură la școli. De asemenea, prin bugetul pe 2014, s-a urmărit stimularea mediului privat: cota unică se menţine la nivelul actual, CAS se va reduce cu 5%. Investiţiile publice vor creşte, în special cofinanţările la proiectele bazate pe fonduri europene. Vom continua procesul de stimulare a mediului de afaceri prin scheme de garanții de stat, ajutoare de stat, mai ales pentru sectorul IMM-urilor.”, a declarat senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş.

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU