The Best bookmaker bet365

Menu

INVITAŢIE - CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Institutul Naţional Confederal de Asistenţă INCA CGIL şi Federaţia Italiană a Lucrătorilor din domeniul construcţiilor FILLEA CGIL, cu ocazia inaugurării primului al Asociației Inca România, au plăcerea de a vă invita la evenimentul de prezentare pe care îl organizează la București - 23 iunie 2015, ora 10:30 - Phoenicia Grand Hotel, Bulevardul Aerogării, 87.

De șaptezeci de ani institutul de patronaj INCA CGIL se implică în afirmarea drepturilor sociale şi asistenţiale, fiind mereu alături de cetățeni. INCA oferă sprijin în întreaga lume cetățenilor italieni emigranți și urmașilor acestora, iar în Italia cetățenilor străini, prin informare, susţinere și reprezentare, în mod total gratuit. INCA CGIL este cel mai mare institut de patronaj din Italia și din lume ca număr de persoane asistate și ca răspândire a propriei rețele de birouri. 

În actualul context migratoriu, a devenit evidentă necesitatea extinderii rețelei noastre de asistență către acele țări ce generează fluxuri de emigrație semnificative, precum România. Cetățenii români din Italia, reprezintă, prin cele aproape un milion de persoane, cea mai mare comunitate de imigranți din această țară. Dintre aceștia, doar în ultimii zece ani, un număr de 230.000 de cetățeni au beneficiat de serviciile noastre gratuite de asistență, iar numărul lor crește de la an la an (în 2014 au fost 83.000 de români sprijiniți în Italia de către rețeaua noastră). 

Obiectivele pe care INCA România și le-a propus sunt: recunoașterea drepturilor sociale acumulate de cetățenii români în Italia și de cetățenii italieni în România; înlesnirea accesului cetățenilor la prestații sociale și de asistență; informarea și sprijinul pentru o migrare conștientă și responsabilă, toate acestea ducînd la creșterea colaborării în domeniul securității sociale între Italia și România. 

FILLEA, Federația sindicală care reprezintă muncitorii din sectorul construcțiilor, face parte din Confederaţia Generală Italiană a Lucrătorilor (CGIL), din Federația Europeană a lucrătorilor din construcţii şi prelucrarea lemnului (FETBB) care la rândul său aderă la Confederația Europeana a Sindicatelor (CES) și la Federația internațională a lucrătorilor din domeniul construcţiilor şi prelucrării lemnului (BWI). Se implică în protecția și extinderea drepturilor colective și individuale și reprezentarea muncitoarelor şi muncitorilor din domeniul construcţiilor. Acţionează prin negociere pentru a spori bună-starea muncitorilor în ce privește salariile și sistemul de welfare, consideră sănătatea și siguranța drept priorități în toate locurile de muncă și susține și promovează drepturile imigranților, noi cetățeni ai Italiei. Promovează munca demnă și în respectul legii și contrastează activitățile la negru și economia subterană. 

În Italia sectorul construcțiilor reprezintă peste 6% din economie, oferind locuri de muncă unui număr de peste 1.200.000 de persoane, aproape 700.000 de lucrători independenți, cu o amplă prezență a muncitorilor imigranți. 

Sectorul construcțiilor din Italia indică, în actualul context migratoriu, o prezență semnificativă a muncitorilor români, cu o mare nevoie de protecție colectivă. Prezența FILLEA pe teritoriul român este o oportunitate valoroasă de a lega protecția lucrătorilor în construcții din Italia cu nevoile de informare, de formare și de asistență pe probleme de securitate socială. De aici necesitatea unirii forțelor pentru a oferi în România un punct de contact la dispoziția celor care au nevoie de informaţii şi suport în vederea desfășurării muncii în sectorul construcțiilor în Italia.   

În cadrul evenimentului vor participa, din Italia, președinta INCA CGIL, doamna Morena Piccinini, Secretarul General al Federației muncitorilor din construcții FILLEA CGIL, domnul Walter Schiavella. Din România, sunt invitați să participe reprezentanți ai Ambasadei Italiei la București,  reprezentanți al Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, al Ministerului Afacerilor Externe și ale instituțiilor care se ocupă de protecția și siguranța socială, CNPP (Casa Națională de Pensii Publice), ANPIS (Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială), ANOFM (Agentia Nationala pentru Ocuparea Forței de Muncă), precum și reprezentanți ale organizațiilor sindicale din România.

Prezența dumneavoastră în cadrul evenimentului reprezintă o oportunitate pentru auditoriul pe care îl aveți ca reprezentant mass-media. Mizăm pe prezența şi pe contribuția dumneavoastră, și pe rolul determinant pe care îl puteți avea într-o comunicare eficientă și corectă cu cetățenii interesați. 

Pentru informații suplimentare pe această temă, precum și pentru confirmarea participării dumneavoastră, vă stă la dispoziție: 

Emilia Spurcaciu  tel. +40 752 249 803, email   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Cu speranța că programul dumneavoastră vă permite să fiți alături de noi la acest eveniment, vă mulțumim anticipat și vă asigurăm de respectul nostru,

Andrea Malpassi, INCA CGIL

Mercedes Landolfi, FILLEA CGIL

Claudio Piccinini, Asociația INCA România

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU