The Best bookmaker bet365

Menu

Primul sediu INCA şi FILLEA CGIL a fost inaugurat la Bucureşti

Marți 23 iunie 2015 a avut loc, la București, evenimentul de inaugurare al primului sediu INCA și FILLEA CGIL in România.

Evenimentul a fost precedat de o conferință de presă unde au fost ilustrate motivele prezenței în România a institutului de patronaj și asistență socială INCA și al categoriei sindicale care organizează și protejează muncitorii din sectorul construcțiilor FILLLEA, ambele din cadrul CGIL, cea mai mare confederație sindicală din Italia. 

Au luat cuvântul Președinta INCA, Morena Piccinini și Secretarul General FILLEA CGIL, Walter Schiavella.

La eveniment au participat, pe lângă jurnaliști din România și Italia, reprezentanți ai Ministerului Muncii, al Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei Italiei în România, Casa Națională de Pensii Publice, Casa de Pensii a Municipiului București, ANOFM și reprezentanți ale sindicatelor înscrise la CES (Confederația Europeană a Sindicatelor).

Biroul INCA FILLEA România își propune, ca obiectiv, asistența pe teme de securitate și protecție socială a cetățenilor italieni în România și a cetățenilor români care muncesc sau au muncit în Italia. În plus, muncitorilor care intenționeaza să lucreze în Italia, biroul INCA FILLEA le pune la dispoziție informații despre piața muncii, despre contractele de muncă și despre drepturile pe care le pot exercita în Italia și în contextul Uniunii Europene.

Raportul cu instituțiile locale care se ocupă de securitate socială, cu INPS (Institutul Național de Securitate Socială din Italia) și cu alte instituții de asigurare și protecție socială, cu autoritățile consulare italiane în România și strânsa legatură dintre birourile prezente în rețeaua INCA-800 de birouri în Italia și în Europa, fac din sediul INCA București o oportunitate pentru a crește gradul de protecție al muncitorilor italieni și români și ale familiilor acestora care au nevoie de asistență gratuită în ceea ce privește drepturile și munca în Italia și în Europa. 

În anul 2014, un număr de aproape 83.000 de muncitori români au beneficiat de serviciile gratuie oferite de rețeaua INCA în Italia, iar în ultimii zece ani numărul lor a fost de 230.000.

Președinta INCA a subliniat cum acțiunea de protecție a migranților, italieni sau străini, face parte din codul genetic al CGIL și al activităților INCA. 

Alocații pentru familie, cereri pentru șomaj, maternitate, sunt drepturi exercitate de către cetațenii români în Italia, datorită intemedierii birourilor Inca în Italia, drepturi care, cu ajutorul sediului din București, pot fi amplificate și exercitate cu mai multa competență si atenție. De asemenea, prestațiile de securitate socială acordate cetațenilor italieni în România (numărul estimat al acestora fiind de 200.000), trebuie să respecte standardele legislației italiene; biroul nostru de la București este și va fi disponibil pentru orice ajutor necesar îndeplinirii acestor proceduri administrative.

Pentru Walter Schiavella, categoria sindicală FILLEA CGIL reprezintă în Italia 340.000 de înscriși. În sectorul construcțiilor din Italia, aproape 70% dintre muncitorii străini (care reprezintă o treime din totalul muncitorilor) provin din România.

Dintre aceștia, aproape 20.000 sunt muncitori înscriși la categoria sindicală FILLEA CGIL care muncesc in Italia, se întorc în România sau se deplasează pe actuala piață a muncii, caracterizată de o puternică mobilitate. Criza de pe piața muncii în construcții din ultimii ani a slăbit garanțiile pentru muncitorii acestui sector, ducând la scăderea salariilor, la scăderea siguranței pe șantiere și la creșterea fenomenului muncii "la negru".

Aceste consecințe îi privesc deopotrivă și pe muncitorii străini, mai ales pe muncitorii români care reprezintă mare parte dintre aceștia. FILLEA consideră prezența la București o oportunitate pentru a îmbunătăți nivelul actual de protecție al muncitorilor, într-un context european care ar trebui să fie mult mai atent la drepturile persoanelor.

Sediul Asociației INCA România este la București, Str. Buzești, nr.59, tel. +40314362963, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.facebook.com/incaromania și www.facebook.com/fillecgilromania.

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU