The Best bookmaker bet365

Menu

Angajații Apelor Române fac simulari de intervenție în caz de inundații

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea și-a propus pentru anul 2016 desfășurarea unor exerciții practice pentru verificarea modului de acțiune în cazul situațiilor de urgență (inundații, poluări) și pentru creșterea eficienței intervențiilor. 

Primul exercițiu de acest fel a avut loc pe pârâul Păuleasca, comuna Micești. Formația de Intervenție Rapidă, înființată anul trecut în cadrul Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea, a acționat, conform scenariului exercțiului de simulare, pentru limitarea efectelor inundațiilor, cauzate de apariția unei viituri ce putea duce la depășirea cotelor de aparare pe pârâul Păuleasca. După emiterea avertizării hidrologice, a fost evaluat impactul fenomenelor hidro-meteorologice și s-a întocmit planul general de acțiune,  cu stabilirea locațiilor de intervenție și logistica necesară. S-a luat decizia supraînălțării malului drept al pârâului Păuleasca pe o lungime de 200 de metri. Astfel a fost realizat un dig din panouri de aluminiu, hidrobaraje și saci de nisip. Materialele și utilajele folosite (buldoexcavator, excavator, mașina de umplut saci, motopompe, hidrobaraje, panouri de aluminu) au intrat în dotarea Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea  prin proiectul WATMAN. 

La acțiune au participat și reprezentanți ai Administrație Bazinale de Apă Olt, pentru  pregătirea intervenților comune în situații reale de pericol.  

Formația de Intervenție Rapidă a ABA Argeș- Vedea va desfășura lunar exerciții pentru verificarea modului de acțiune în caz de inundații sau poluări accidentale și pentru utilizarea materialelor și a echipamentelor din stocul de apărare. Următoarea acțiune va avea loc în luna martie, pe malul stâng al acumulării Prundu, cu ocazia Zilei Modiale a Apei.  

Purtător de cuvânt, Ana Maria Dulică

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU