The Best bookmaker bet365

Menu

Remus Cârstea a lansat filmul: Antoneşti - între istorii şi ape. Un film documentar despre un sat din Argeş, construit de prizonieri sovietici şi italieni

Felicitări lui Remus Cârstea, profesor la Facultatea de Jurnalism, din Piteşti pentru două lucruri:

1. Realizarea filmului documentar: "Antoneşti - între istorii şi ape"

2. Organizarea discuţiei cu tema "Monumentele şi filmul documentar în Argeş".

Filmul a rulat astăzi, în premieră - şi a stimulat, pe urmă, o dezbatere foarte vie, legată de soarta monumentelor istorice din judeţul Argeş  şi din ţară. 

Cum bine ştim, nu numai în Argeş o sumă de construcţii cu valoare istorică au fost demolate, locul acestora fiind luat de construcţii utilitare, lipsite de valoare. 

Iar mare parte din cele care mai există se degradează, zid după zi, pentru că statul nu are bani să se ocupe de ele.

Au participat la dezbatere: directorul "Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu", Cristian Cocea, istoricul Cornel Carp şi preotul Nan de la Corbeni - un tip plin de faprmec personal - care a lăsat de-o parte clişeele, vorbind sincer.

Studenţii prezenţi în sală au fost deosebit de participativi şi de interesaţi atât de subiectul filmului, cât şi de tema dezbaterii. 

Despre ce este filmul?

Filmul lui Remus Cârstea, "Antoneşti, între istorii şi ape", spune povestea apariției satului modern Antonești în urma cu 70 de ani. 

Satul cu 39 de case și numeroase clădiri publice a fost inaugurat, parțial, în ziua de 17 octombrie 1943. Nici nu se terminase cel de-al doilea Război Mondial, când satul Antoneşti se construia. 

Prizonierii sovietici și italieni au constituit principala forță de muncă. 

Satul Antonești – ar putea fi considerat cel mai tânăr sat al județului Argeș și singurul exercițiu practic de recuperare a arhitecturii tradiționale românești în contextul afirmațiilor teoretice și experimentale de modernizare a satului românesc expuse în perioada interbelică. 

Remus Cîrstea a fost ajutat în realizarea acestui film de către cetățenii comunei Corbeni, satul Antonești. Pe lângă valoarea documentară pe care o are, filmul poate constitui - pentru orice student  - un model de realizare a filmelor documentare.

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU