The Best bookmaker bet365

Menu

Petre Ţuţea, spiritul sclipind în PIJAMALE. COMEMORARE la Boteni.

Peste două zile, adică pe 23 octombrie, va fi comemorat Petre Ţuţea. În comuna Boteni, din Argeş.

Cred că Petre Ţuţea a fost prima conştiinţă lucidă a Românilor. La ora la care foarte puţini îl înţelegeau, Ţuţea rostea fraze şocante pentru acest popor scăpat din întunericul lagărului comunist.

Când toată lumea vota cu Ion Iliescu, Ţuţea spunea: "Iliescu se află în treabă. Pentru activiştii de partid aflarea în treaba e metoda de lucru. Ăştia sunt activişti de partid - e neobolşevismul actual al României... Păi el a declarat în platforma-program că admiră valorile ideale ale comunismului! Cum ai spune: sunt încântat de dulceaţa şi de deliciul produs în mine de cancer..."

Când toţi românii urlau că vor democraţie, Ţuţea explica: "În democraţie numai întâmplarea naşte un mare şef."

Sau dacă venea vorba de liberalism, înţeleptul în pijamale clama, din garsoniera lui: "Cel mai potrivit sistem social-politic cu ordine universală creştină este liberalismul. Pentru că asigură elita conducătoare, triumful personalităţii, triumful elitei conducătoare, nu-i aşa, şi nu deranjează cu nimic mersul dogmatic al lumii creştine.

Comemorarea este organizată cu sprijinul Prefecturii Argeş şi al Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu, sub genericul "Argeşeni, valori naţionale". 

La Muzeul din Boteni vor avea loc câteva comunicări despre Petre Ţuţea, după ce vor fi depuse flori la mormântul acestuia, începând cu orele 9 dimineaţa.

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU