The Best bookmaker bet365

Menu

Papa Francisc a excomunicat 'Ndragheta. N-ar putea să-l afurisească şi pe Bercea?

Pe când citeam, deja plictisit de subiect, titlurile legate de arestarea lui Mircea Băsescu, mi-a redat interesul o ştire tare: 

"Papa Francisc excomunică 'Ndrangheta şi îndeamnă la luptă împotriva Mafiei calabreze!"

Nu că excomunicarea ar fi mare brânză. Pentru un mafiot, excomunicarea e o tâmpenie! E ca şi cum ai ameninţa un rinocer că nu-i serveşti cina în farfurii de porţelan. 

Şi totuşi, Papa Francisc nu e oricine. Este un lider religios cunoscut pe plan mondial, iar faptul că un tip cu o asemenea anvergură spirituală ia atitudine împotriva unei organizaţii criminale înseamnă mult.

Înseamnă ceva de genul: "Hai, fraţilor, să nu ne mai prefacem că nu-i vedem pe criminalii ăştia cum varsă sânge, cum terorizează şi cum domină prin bani nemunciţi! Să le tragem un şut în cur şi să nu-i mai prindem prin comunitatea noastră!"

Declaraţia exactă a sunat mai "drăguţ", dar esenţa e aceeaşi: "'Ndrangheta înseamnă adorarea răului şi dispreţul faţă de bunul comun. Acest rău este necesar să fie combătut. Trebuie să i se spună «nu». Biserica trebuie să se angajeze şi mai mult. Acest lucru îl cerem tinerilor noştri aflaţi în căutarea speranţei."

Ei bine, schimbând datele problemei, chestia asta e ca şi cum patriarhul Daniel - urmărind ştirile despre Bercea Mondialu', Traian Băsescu şi Mircea Băsescu...,  ar emite un comunicat prin care ar îndemna românii la luptă împotriva LUMII INTERLOPE. 

Fiindcă în România nu e chiar mafie. Aici e doar lume interlopă. Mafia avea, cândva, un cod al onoarei, sau ceva de genul ăsta. Pe la noi sunt doar cămătari, şuţi, hoţi, proxeneţi, şantajişti şi toţi se constituie în clanuri suficient de numeroase şi de bogate, încât să dicteze până şi în lumea politică.

Dacă PATRIARHUL DANIEL ar fi chemat oastea domnului - adică toată prostimea din România - la luptă împotriva lumii interlope, ar fi fost o chestie.

Sigur că nu cerem BOR şi patriarhului să facă ce a făcut Papa Francisc. Ştim că e imposibil. 

Dar ideea este că nu putem să ne prefacem, la infinit, că nu vedem clanurile interlope cum dirijează prin economia subterană sume imense, cum intră în coliziune cu lumea politică, încât sar scântei pe noi toţi şi cum persoane dubioase nu sunt deranjate de nimeni, pentru că pot controla numărul de voturi prin anumite zone.

Sper ca povestea asta în care a fost implicat Traian Băsescu - implicat fie şi prin faptul că i-o fi spus vreodată lui frate-său să stea dracului potolit şi să nu se amestece cu ăia - o să spargă buboiul LUMII INTERLOPE din România.

Aşa că, Papă Francisc...! Mai trage cu ochiul şi pe la ce se întâmplă pe Dâmboviţa! 

Poate faci vreo declaraţie despre Bercea! Că Patriahul...    

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU