The Best bookmaker bet365

Menu

Chestia cu Turcescu. Vouă chiar vă pasă???

"Robert Turcescu numai Dumnezeu ştie cine este, iar în această speţă, numai judecătorii ştiu cine este." (Robert Turcescu)

„Sunt convins că avem cu toţii ocazia să înţelegem ce înseamnă Împărăţia Celui de Sus, cum i se spune în Biblie... Raiul, iadul sunt aici, lângă noi, la masa asta, acum...” (Robert Turcescu)

În general, când se au loc evenimente tip "Turcescu" e bine să taci mâlc vreo câteva zile. Să nu te arunci, ca prostul, să comentezi "doct" primul oscior pe care ţi-l aruncă televizorul. 

Şi asta pentru că, în vreo două-trei zile, urmează să apară fel de fel de "ştiruţe" contradictorii care "răstoarnă radical situaţia" şi creează "breaking-news" - uri de laborator. Ar trebui să nu le urmăreşti nici pe astea. Te vor duce într-o fundătură, nu vei afla nimic concret, iar la final vei pricepe că ţi-ai pierdut vremea degeaba. Băieţii sunt specialişti în fragmentarea la infinit a mesajului, până când acesta se transformă în praf şi îţi intră în ochi, orbindu-te.

Televizorul livrează prostimii una caldă, una rece, să-i ţină mintea ocupată. Ar fi bine ca oamenii inteligenţi să lase lucrurile să se deruleze, privindu-le "de sus".

Pe mine, personal, nu mă interesează dacă Turceascu are probleme psihice şi vine la TV să se "deconspire", mimând misticismul şi nevroza. Un ziarist nevrotic, fie el şi "acoperit", e la fel de banal ca un pahar cu apă. M-aş fi îngrijorat un pic dacă ar fi apărut un chirurg nevrotic, fiindcă chirurgul are în mână vieţile unor oameni. Dar pe un ziarist poţi să-l ingnori şi... de aia nu mai latră câinii-n Giurgiu! Închizi televizorul. Turcescu nu mai există. Reapar problemele tale zilnice: facturile, copiii, banii, familia, viaţa.  

Nu mă interesează nici dacă Turcescu e ofiţer acoperit. Presa e plină de ofiţeri acoperiţi. Doar nu îşi imaginează careva că principalul vehicul de comunicare publică este lăsat să se bucure de autonomie perfectă. Toţi "opinologii independenţi" care apar la televizor mai trebuie şi ei deturnaţi, în mod profesionist, de la a interpreta prea personal lucrurile, le mai arunci un zvon, le mai dai o pistă falsă, îi mai asmuţi (operativ) cu câte un document exclusiv, îi mai manipulezi, că de aia eşti ofiţer acoperit. Iar ei, "opinologii independenţi" latră după cum le arăţi tu zăhărelul. Dacă o fi fost Turcescu unul din ăsta - şi se juca cu mintea telespectatorilor - pagubă-n ciuperci. Românii trebuie să înveţe să nu mai creadă chiar tot ce se spune la televizor.

A făcut Turcescu rău unui serviciu secret, deconspirându-se? Şi-a pierdut serviciul secret credibilitatea? Ar trebui să ne doară în fund. Nici acolo. Uite de aia nu mai dormim noi noaptea, din cauza nivelului de credibilitate la care se situează serviciile secrete româneşti. Românii îşi abandonează de prea multe ori priorităţile imediate, ca să se poată gândi la lucruri pe care nu le pot atinge.

Politica - evident - e şi ea plină de ofiţeri acoperiţi. Doar n-o să umble politicienii români, dezlegaţi, pe tarlaua bugetului naţional, formând guverne de capul lor, făcând politică externă tot de capul lor. Astăzi, lumea e mică, interesele sunt mari.

Afacerile sunt şi ele pline de ofiţeri acoperiţi. Orice "şăf" de multinaţională dă cu subsemnatul pe la vreun ofiţer, că este nevoit să explice mersul banului în natură, ce contracte grase mai vin, ce contracte grase mai pică, e vorba de bani mulţi, nu de show şi gargară... Caşcavalul cel mare se împarte frumos, toată lumea trebuie să trăiască.

Pe urmă, nu poţi să nu te uiţi - dacă mai vreţi un exemplu - la "jocul" pe care-l face Meleşcanu. Pleacă de la SIE şi vine cu sacul de semnături - vreo 350.000 - să-şi depună candidatura la preşedinţia României. Nu ştie nici Pulea Spătaru cum dracu' s-au strâns atâtea semnături. Poate că s-or fi strâns pe bune, "acoperiţii" şi "descoperiţii" ăştia sunt plini de surprize. 

În concluzie, încercaţi să gândiţi toate întâmplările astea cu mintea voastră. Vrea cineva "binele poporului"? Se gândeşte cineva la "cetăţean"? Se mai poate face politică, utilizând conceptele astea? 

A văzut cineva, până acum, un proiect inteligent şi coerent pentru România?

Vine campania, vin alegerile - iar ăştia vă pun creierul pe bigudiuri.

Treziţi-vă, mă!  

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU