The Best bookmaker bet365

Menu

De necrezut! Victor Ponta se refugiază în teoria conspiraţiei

Declaraţia pe care Victor Ponta a făcut-o duminică, 1 iunie 2014, arată că omul a ajuns să-şi explice, prin teoria conspiraţiei, schimbările fireşti, survenite pe scena politică românească.

Vom analiza această declaraţie, paragraf cu paragraf, cu convingerea că este cel puţin deplasat ca un prim-ministru să recurgă la astfel de explicaţii în urma unor schimbări politice care nu-i convin.

Iată ce spune Victor Ponta: 

"În laboratoare se testează tot felul de persoane. Eu nu sunt bun pentru anumite structuri pentru preşedinte, că sunt premier şi preşedintele unui mare partid."

Care sunt "laboratoarele" unde se testează "tot felul de persoane"? Cine este testat acolo? Dacă Ponta ştie, de ce nu ne spune şi nouă? Să ştim şi noi. Ce înţelege Victor Ponta prin expresia "anumite structuri"? Uitaţi-vă şi d-voastră, stimaţi cititori, la termenii folosiţi: laboratoare, anumite structuri... Îţi vine să spui: vorbeşte clar, măi, omule! Spune clar unde sunt "laboratoarele", cum îi cheamă pe membrii structurilor...  

"La fel este şi Crin Antonescu, preşedintele celui de-al doilea partid din Romania. Trebuia găsit un preşedinte care să nu aibă sprijin şi rădacini, ci analiştii care primesc ordin pe unitate."

Klaus Ioannis, omul despre care se spune, la această oră, că este prezidenţiabil, nu are sprijin? Victor Ponta a uitat că, în 2012, tot PSD-ul îl sprijinea pe Iohannis să devină premier? De ce atunci îl sprijinea şi acum, în 2014, nu-l mai sprijină? În plus, Klaus Iohannis nu are "rădăcini". Bine că are Victor Ponta rădăcini, în persoana lui Adrian Năstase, care acum este la Rahova, în puşcărie. Păi, un om politic dacă are mai puţine astfel de rădăcini, este cu atât mai bine! Se mai înnoieşte, naibii, clasa politică. Faza cu "analiştii care primesc ordin pe unitate" este de-a dreptul eliptică. N-am înţeles nimic din ea. Care analişti? Ce ordine? Oare Victor Ponta este serios?  

"Din punct de vedere politic, Iohannis nu are o baza politică comparabilă cu a mea sau cu a domnului Antonescu.

Încă o dată: mai bine că Iohannis nu are "o bază politică"! Fiindcă baza politică a lui Victor Ponta se sumeşte simplu: Adrian Năstase. Dacă vine un candidat care NU are o asemenea bază, atunci este foarte bun. În locul lui Ponta, eu l-aş vota preşedinte al României pe Klaus Iohannis. Simplu. 

"Ca să nu se schimbe nimic după ce pleaca domnul Traina Basescu de la Cotroceni. Toate aceste scenarii suferă de un singur lucru, un om creat în laborator nu poate să obţină voturi. Traian Basescu nu e un om creat în laborator, doar s-a lipit pe structurile securitătii."

Adică "laboratoarele" şi "anumite structuri" vor să nu se schimbe nimic la Cotroceni. Spuneţi şi d-voastră dacă ăsta nu este un discurs inspirat de cele mai elucubrante teorii ale conspiraţiei! Victor Ponta nu ne spune mare brânză despre "omul creat în laborator", dar spune că "nu poate să obţină voturi". Adică Iohannis, actualmente primar al Sibiului, nu a ajuns în această funcţie prin vot, domnule Ponta? S-a născut primar în Hermanstadt? În altă ordine de idei, suntem de acord cu ideea că Băsescu a avut legături cu fostul sistem comunist: la fel ca şi Adrian Năstase, mentorul lui Victor Ponta.

Nu mi-e frică de o confruntare cu nimeni, asta nu înseamnă că PSD are alegerile câştigate. Pe mine nu mă mai sperie nimic. N-aş paria ca rămâne domnul Iohannis candidat.”

Important este pariul pe care-l face Victor Ponta, acela că "nu înseamnă că PSD are alegerile câştigate". Aşa este. Într-o democraţie, ai alegerile câştigate, după ce se numără voturile.

În încheiere, după umila noastră părere, asta nu este o declaraţie pe care să o facă un premier al României.

E o declaraţie pe care poate s-o facă, mai degrabă, Baba Vanga. Sau orice babă de la ţară care înţelege prin Europa un "laborator" în care "anumite structuri" creează "oameni" fără "rădăcini".

Dă-o naibii, Victor Ponta!

Ne faci să râdem. 

(FOTO - evz.ro)

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU