The Best bookmaker bet365

Menu

Monica Macovei şi CONFISCAREA AVERILOR

Nici nu e de mirare că au demonizat-o. Că au spus despre ea vrute şi nevrute. Că au pornit o luptă la baionetă împotriva a ceea ce Monica Macovei începuse, la un moment dat, în România.

Când te gândeşti să dai o asemenea lege, aplicabilă şi-n România, unde probabil că trei sferturi din marile averi nu se justifică prin nimic, e logic ca toate săgeţile înveninate să fie trimise împotriva ta.

"Am făcut 40 de legi, mai mult decât au făcut cei 16 europarlamentari PSD și PNL la un loc... ultima și, probabil, cea mai cunoscută, este Legea Confiscării Averilor infractorilor. În această lege europeană, aplicabilă și în România, am introdus confiscarea extinsă. Adică, în plus față de confiscarea strictă a sumei pe care o pesoană condamnată a luat-o ca mită sau a sumei câștigate din trafic de persoane, judecătorul va confisca averea nejustificată: banii și bunurile, pe care persoana respectivă nu le poate justifica cu venitul legal. De asemenea, se confiscă și bunurile puse pe numele altora. Precizez asta deoarece în România există această “modă”, să muți pe numele verilor, cumnaților, prietenilor sau să divorțezi, ca să scapi de confiscare. Vreau să continui în mandatul următor și să introduc și confiscarea civilă, pe care o practică Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite, și unde statul se îndreaptă direct împotriva contului, casei, terenului, bunului, dacă se dovedește că acestea provin din fapte penale, dar fără să urmărească să trimită persoanele respective la închisoare, fără să cheme pe cineva în judecată într-un dosar penal. Nivelul de probațiune într-un proces civil este diferit, pentru că, în mod evident, nimeni nu riscă închisoarea. Acest sistem este foarte eficient în a confisca banii și bunurile, pentru că după toți acești ani de luptă cu frauda, corupția, evaziunea fiscala ș.a. vedem că dacă nu iei banii, ei circulă și creează alți bani murdari. Chiar dacă o persoană stă la închisoare trei ani sau cinci ani, între timp rețeaua de crimă organizată pe care o conducea, sau din care făcea parte, lucrează și creează mai mulți bani, iar atunci când iese din închisoare, persoana respectivă este și mai bogată decât atunci când a intrat."

(Fragment din interviul acordat de către Monica Macovei lui George Daniel şi publicat pe "inliniedreapta.net")

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU