The Best bookmaker bet365

Menu

Adrian Miutescu: Plouă cu pomeni electorale de la PSD!

În disperarea de a strânge cât mai multe potenţiale voturi pentru Victor Ponta, Guvernul României a declanşat „Campania pomenilor electorale”. 

Care mai de care mai ademenitoare, promisiunile autorităţilor dezvăluie frica viscerală că populaţia le va taxa prestaţia lamentabilă la cârma ţării şi posturile călduţe, beneficiile nesimţite şi afacerile oneroase vor dispărea peste noapte. Insa, lupta  marilor temeri a baronilor din PSD, asa cum putem vedea in ultimele zile, se refera la razboiul cu Justitia si la faptul ca pe viitor incearca cu disperare sa gaseasca solutii pentru a castiga acest razboi. Mai este puţin, nici măcar o lună!

Miza este uriaşă, aşa încât nimic nu este prea mult pentru guvernanţii mincinoşi. Cert este faptul că prim-ministrul României şi membrii Cabinetului său promit de toate, în baza unui buget viitor … pe care nu au nici un interes să-l ia în discuţie acum. Lasă asta pe seama următorului Guvern, că doar speră ca Victor Ponta să nu mai fie nevoit să explice de ce a promis ceva pentru care nu avea nici măcar cea mai vagă idee cum s-ar putea finanţa.

Pomenile electorale au debutat, previzibil, cu promisiunea indexării tuturor pensiilor, cu o creştere medie de 5% - începând cu ianuarie 2015.

Peste această măsură extrem de populară au aşezat majorarea pensiilor pentru cei a căror pensie a fost deja recalculată, fiind vorba despre un venit suplimentar aferent la 10 luni de zile, de aceasta urmând să beneficieze peste un sfert de milion de pensionari – termen  de aplicare de la începutul anului 2015.

Nu putea lipsi promisiunea creşterii salariului minim pe economie, cu peste 8%, de la începutul anului viitor (deci tot 2015). Şi aceasta nu este singura majorare din 2015 a salariului minim, pentru că la jumătatea anului, în luna iulie, se promite încă o majorare a salariului minim, astfel încât acesta va depăşi 1.000 de lei. Majorarea progresivă va continua, iar, potrivit unei prognoze, salariul minim va ajunge la 1.200 de lei până la finele anului 2016.

Indexarea salariilor pentru profesori şi medici nu are încă stabilit cuantumul exact, dar promisiunea a fost lansată pe piaţă, poate ţine la intelectuali, nu? A fost băgat în context şi un fond de stimulare pentru profesori, fond pe care şcolile l-ar putea avea la pentru a recompensa cu un spor de 15% la salariul de bază cadrele didactice care au dobândit titlul ştiinţific de doctor. Acestea sunt, deocamdată, prevederile unui proiect de lege, care mai stabileşte acordarea unui ajutorul de deces în cuantum de 5 salarii ale persoanei decedate. Aşadar, intelectuali aşteptaţi-vă cu nerăbdare sfârşitul, pentru ca familiile voastre să intre în posesia unei plase de bani. Plase din acestea a mai oferit PSD-ul şi altădată…

Rămânem tot în sfera educaţiei, unde se promit bani pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, suma urmând a fi majorată de la 100 de euro, la 150 de euro….

Guvernul schimbă registrul şi trece la elevi: ajutorul social din cadrul programului „Bani de liceu” va creşte de la 180 de lei până la 250 de lei.

Strategia de campanie a impus, în cele din urmă, şi atacarea sectorului Sănătate: începând cu 1 decembrie 2014, fiecare salariat din Sănătate şi Asistenţă Socială urmând să beneficieze de o creştere salarială în sumă fixă, de 70 lei.

Evident, nu dădea bine să fie uitate mamele aflate în concediu de creştere a copilului, care vor beneficia şi ele de un venit suplimentar. Acestora li se promite că vor putea câştiga din alte activităţi un venit anual suplimentar de 3.000 de lei. În stilul deja caracteristic, ministrul Muncii nu a putut preciza detalii exacte despre acest venit suplimentar.

Apogeul minciunilor electorale pare să se fi atins însă în şedinţa de Guvern în care a fost aprobată dublarea alocaţiilor pentru copiii din familiile nevoiaşe. Astfel, cuantumul alocaţiilor de 42 de lei va fi suplimentat, mai exact dublat, pentru cazurile sociale. Este ruşinos că timp de doi ani şi jumătate, deşi opoziţia a tot cerut asta, Guvernul a refuzat creşterea alocaţiilor pentru copii – pe motivul lipsei creşterii economice. Acum, însă, o face, semănând discordia şi între copii – unii primesc, alţii se uită cu jind de pe margine… Ciudat este faptul ca toate promisiunile lor sunt de fapt promisiuni desarte, fara acoperire, deorece ele nu au la baza un Buget care sa fie aprobat asa cum cere legea. Dar poate ca pentru ei o incalcare in plus a legii este un fleac, mai ales ca toate promisiunile sunt plasate in viitor, cand asa cum ei insisi sustin cu tarie in acest moment, va veni un nou Guvern, un nou prim-ministru care vor plati politele de asigurare ale acestor minciuni de campanie. Nu poti promite ca dai banii pe care nu ii ai in cont, asadar fara un Buget toate promisiunile sunt o moneda de schimb pentru ceva inexistent, sunt un mod de a pacali increderea pe care oamenii o mai pot avea.

Toate aceste promisiuni mincinoase vin să otrăvească viaţa românilor - de la cei mari, până la cei mici – pentru că ştiţi prea bine că dacă mâine ar trebui să puneţi în aplicare tot ce promiteţi, nu aţi avea fonduri. Şi mai grav este faptul că nici măcar nu aveţi idee unde să căutaţi finanţarea şi nici nu vreţi să vă consumaţi energia cu  rezolvarea acestor … mici amănunte.

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU