The Best bookmaker bet365

Menu

Declaraţiile COMPLETE făcute de Andrei Gerea, ministrul Economiei, astăzi, la Piteşti

Ministrul Economiei, liberalul Andrei Gerea a făcut astăzi o vizită la principalele obiective economice ale judeţului Argeş - Dacia şi Divizia Petrochimică Bradu - după care a făcut declaraţii în faţa presei.

Vă prezentăm, integral, aceste declaraţii.

Vizita la Dacia

* Am fost la uzină la Dacia, să cunosc noul director general, pe domnul Nicolas MAURE. Intenţia mea a fost să văd ce planuri au, ce probleme au, cum putem noi, ca guvern, să sprijinim industria în general şi, bineînţeles, să ajutăm pe acest mare investitor din România. Şi mi-aş fi dorit să am o vizită şi la Ford, numai că nu s-a putut şi acolo.

* Mesajele primite de la Dacia-Renault sunt încurajatoare. Fac trimitere la o întrebare care a fost pusă acolo şi anume dacă s-au gândit la o anumită relocare a producţiei. Din contră! Mesajul este că ei doresc ca lucrurile să rămână aşa cum au fost în cea mai importantă uzină Renault din afara Franţei. Ministerul Economiei, prin atribuţiile sale, stă la dispoziţia acestei companii.

* Au fost şi discuţii legate de programul REAMAT, de debutul său în acest an şi, desigur, s-a făcut considerente generale despre piaţa românească. Evoluţia pozitivă a acestei pieţe este aşteptată să se regăsească şi în vânzarea de automobile noi, nu numai în vânzarea de maşini SH.

* S-a semnalat nivelul foarte mare de vânzare a maşinilor de ocazie în comparaţie cu cele noi. 

* Dacia îşi doreşte ca Guvernul să facă demersurile pentru menţinerea în programul operaţional de competitivitate a întreprinderilor mari, prin care să poate beneficia şi în perioada 2014-2010 de finanţare europeană.

* Îi interesează politica fiscală şi stabilitatea. Eu le-am dat o veste bună, că de la 1 iulie vor urma şi reducerea CAS la angajator cu 5 puncte şi alte facilităţi fiscale care vor creşte puterea de cumpărare în ţară.

* Nu mi-au spus nimic de autostrada Piteşti-Sibiu. Acesta este un subiect care ne preocupă pe noi în continuare.     

Vizita la Divizia Petrochimică Bradu

* Am fost şi la Divizia Petrochimică Bradu, unde am avut o scurtă întâlnire cu sindicaliştii şi conducerea Oltchim. Urmează să ne deplasăm şi la Vâlcea pentru acelaşi lucru.

* Am prezentat, mă rog, situaţia actuală, modul cum merg negocierile pentu diverse probleme pe care le avem, starea producţiei, previziunile pe care le avem şi, bineînţeles, stadiul procesului de vânzare a combinatului.

* Previziunile sunt pozitive, suntem în cadrul pe care noi ni l-am fixat. * Administratorii judiciari au dat un comunicat cu privire la amânarea deschiderii ofertelor până la 31 martie, pe fondul solicitări de către cei interesaţi să intre în această cursă. La momentul preluării mandatului, am dat un semnal foarte clar că dorim o competiţie transparentă, deschisă tuturor, fără a favoriza pe nimeni. 

* Semnalul a fost receptat cum trebuie şi, în această cursă, s-au înscris mai mulţi jucători importanţi. Deocamdată interesul a fost manifestat de două companii chinezeşti, de Chimcomplex, de o companie (Mol) din Ungaria care a venit în ianuarie, de un consorţiu rusesc, de Socar, şi de trei companii din Turcia, vom vedea sub ce formă se vor înscrie în cursă, formând un consorţiu sau fiecare separat.

* La momentul în care am început discuţiile, se vorbea doar de privatizarea Oltchim Vâlcea. După aceea, s-a analizat că e nevoie de Divizia Petrochimică Bradu. Ulterior, după venirea, companiilor din China, s-a clarificat şi că e nevoie de tot ce e la Piteşti.

* Am explicat de ce această privatizare s-a amânat. Ea s-a amânat la solicitarea celor care vroiau să participe. Noi am început discuţiile cu ei în noiembrie-decembrie, ultimii au apărut în ianuarie. În mod evident, o ofertă serioasă nu poate fi făcută repede şi atunci au solicitat cu toţii mai mult timp ca să se poată pregăti. Văzând numărul celor implicaţi, poate că se gândesc să pună de-o parte mai mulţi bani decât puseseră iniţial.

* Nu ştiu ce poate interveni ca să se amâne şi după data de 31 martie.

* Toate ofertele vor fi desfăcute la data de 31 martie

* Nu există riscul ca vreuna dintre companii să nu mai fi interesate. Fiecare are un interes regional în a prelua Oltchimul. Dacă am fi fost la debutul crizei economice, poate că ne-am pune probleme, dar acum, la acest moment, în niciun caz.

* Nu am promis oamenilor care au primit bani de la OMV şi acum trebuie să-i returneze că guvernul îi va ajuta să-şi plătească datoriile pe care le au la OMV Petrom. Am spus doar că vom încerca să-i consiliem pentru problema pe care o au. E o problemă foarte mare pe procedura de executare. Încercăm să-i ajutăm cât putem noi să întârzie procedura de executare şi să reuşim să găsim o soluţie pentru domniile lor. Dacă puteam să vă comunic soluţia, v-o comunicam. Având de-a face cu o problemă juridică şi financiară şi soluţia trebuie să aibă acelaşi caracter: juridic şi financiar.

* Eu asta le-am spus oamenilor: că încercăm să găsim o soluţie.Le-am spus lor şi nu pot să vă spun şi d-voastră. Încercăm întâi să-i consiliem. 

* Suma pe care oamenii o au de returnat OMV este de 8 milioane de euro. 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU