The Best bookmaker bet365

Menu

Fosta SECURITATE va fi o glumă. Pregătiţi-vă de BACKGROUND SCREENING!

În curând, vor pătrunde şi pe piaţa românească aşa numitele firme de "background screening". 

Angajaţii români vor trebui să se familiarizeze cu ideea că vieţile lor nu le mai aparţin în totalitate

Înainte de a explica ce este o firmă care oferă companiilor angajatoare servicii de "background screening", trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva demesurile acestor firme afectează ceea ce numim dreptul persoanei la discreţie, la libertate, la viaţă personală.

Şi acum, haideţi să vedem ce servicii prestează o astfel de firmă.

Să presupunem că eşti lefegiu, ai avut 10 locuri de muncă şi tocmai ai rămas şomer. Eşti nevoit să-ţi găseşti un nou loc de muncă, al 11-lea. Dar compania la care vrei să te angajezi nu se limitează la a-ţi evalua profilul profesional exclusiv după CV şi interviu. Nu! Viitorii tăi angajatori vor vrea să ştie mai mult despre tine. De fapt, vor vrea să ştie TOTUL.

Şi atunci plătesc o firmă de "background screening" a cărei menire este să scormonească - cum maximă indiscreţie - în tot trecutul tău. 

În urma acestei practici pe cât de indiscrete, pe atât de abuzive la nivel moral, firma de "background screening" va redacta un raport amănunţit despre tine. Vor scrie acolo întâmplări, fapte, circumstanţe de care până şi tu ai uitat... 

Pentru a nu se socoti, totuşi, că demersul lor este abuziv şi la nivel legal, nu doar moral, probabil că ţi se va sugera să semnezi că eşti de acord să-i laşi să dea năvală în viaţa ta. Sigur, eşti liber să nu semnezi. Dar, în cazul ăsta, va trebui să accepţi că o altă persoană care acceptă ca viaţa ei să fie o carte deschisă în faţa unor necunoscuţi, va avea mai multe şanse de angajare.

Ce vor să afle? 

Vor vrea să afle ce credite ai, ce dobânzi trebuie să plăteşti şi la ce bănci. Vor vrea să ştie ce ţi-ai cumpărat cu banii creditaţi. În funcţie de asta, compania angajatoare îţi va calcula salariul, nivelul de încărcare şi va decide cât eşti de DEPENDENT de ea, pe scurt te va sclavagi aşa cum îi place. Va folosi în favoarea ei presiunea pe care creditul şi dobânda o pun asupra ta, amintindu-ţi mereu cât de dependent eşti de un salariu.

Vor cere referinţe despre tine la fostele locuri de muncă. Dacă ai avut colegi sau şefi care nu te-au simpatizat, aceştia nu te vor vorbi de bine şi vor livra percepţii subiective despre tine. Declaraţiile lor, mai mult sau mai puţin sincere, mai mult sau mai puţin bine intenţionate, vor deveni o componentă importantă a profilului tău. 

Îţi vor evalua programul PERSONAL zilnic. Vor vrea să ştie când îţi duci şi îţi iei copiii de la grădiniţă sau de la şcoală, dacă ai părinţi bolnavi şi trebuie să stai cu ei, cât timp petreci făcându-ţi cumpărăturile şi cât timp obişnuieşti să petreci în vacanţe şi pe unde, dacă citeşti cărţi sau reviste, ce fel de reviste sau cărţi citeşti, în funcţie de asta urmând să te angajeze sau nu. Nu e nimic mai neprofitabil decât un angajat care îşi permite să aibă şi o viaţă personală sau, mai grav, convingeri personale formate în urma consumului de cultură. Cu cât eşti mai lucid şi înţelegi mai corect lucrurile, cu atât eşti mai indezirabil.

Te vor căuta de boli. Nu vei fi dorit pe nicăieri dacă, de mai multe ori pe an, va trebui să faci pauze de câte o săptămână, ca să faci tratament. Este încă de analizat dacă medicul tău de familie are sau nu dreptul să încredinţeze fişa ta medicală personală unei firme de "background screening".

Se vor interesa de şcolile, liceele şi facultăţile pe care le-ai făcut. Vor extrage note, vor stabili la ce disciplină erai mai bun.

Se vor interesa de viaţa ta sexuală. Vor scormoni dacă ai avut sau nu amanţi sau amante la fostele locuri de muncă sau barem persoane de sex opus pe care le-ai găsit atrăgătoare. Îţi vor face un profil şi în funcţie de asta. Nu contează dacă eşti un bărbat sănătos sau o femeie sănătoasă. N-ai dreptul să ai instincte sau pulsiuni, nici măcar sublimate! 

Aşadar, compania angajatoare îţi va scormoni prin viaţa personală, contractând o firmă de "background screening".

CE NU VEI ŞTI TU?

Sigur că ei vor vrea să ştie totul despre tine.

Dar tu nu vei avea dreptul să ştii mare lucru despre ei. Nici despre compania angajatoare. Şi nici despre firma de "background screening".

TU NU VEI AVEA DREPTUL SĂ-ŢI CONSTITUI PROPRIUL TĂU DOSAR DESPRE EI!

Nimeni nu-ţi va spune cum se numesc acţionarii companiei unde vrei să te angajezi. Nu ai dreptul să ştii numele şi prenumele oamenilor pentru care tu vei munci 12 ore pe zi ca să le aduci profituri colosale în buzunare. Aceştia îşi vor rămâne pe veci necunoscuţi. Şi tot ce va ajunge la tine va fi o propagandă ieftină, gândită special ca să-ţi spele creierul de către persoane aflate la nivelul superior al companiei.  

Nu vei şti la ce sume se vor ridica aceste profituri, ca să nu înţelegi că proprietarii îşi permit să-şi cumpere chiar insule, elicoptere, avioane, proprietăţi oriunde pe globul pământesc - şi aşa mai departe. În fond, tu eşti un simplu creditac pentru o garsonieră, într-un cartier mizerabil!

Nu vei şti, probabil, niciodată ce cuprinde dosarul tău sau al colegilor tăi. E greu de acceptat că îşi vor da dreptul la informaţii despre tine.

Pe scurt, vei fi tratat ca o oaie în turmă.

Toate cele de mai sus - în curând, în România! 

Welcome to brave new world!

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU