The Best bookmaker bet365

Menu

40.000 de lei. Atât a primit comuna argeşeană Moşoaia pentru a fi căutată de PETROL!

Trecând zilele astea prin comuna Moşoaia am văzut că încă mai zbârnâie pe drumurile publice maşinile societăţii Prospecţiuni, a lui Ovidiu Tender, societate care explorează zăcămintele de petrol ale localităţii.

Am profitat de prezenţa primarului comunei Moşoaia, Florea Ene, la conferinţa de presă a Prefecturii Argeş pentru a-l întreba câte ceva în legătură cu mersul explorării pe teritoriul comunei. 

În urmă cu aproximativ patru luni de zile, aflam, în exclusivitate, că aceeaşi firmă face explorări în căutare de petrol şi la Poiana Lacului, contra sumei de 50.000 de lei plătită primăriei Poiana Lacului.

În cele ce urmează aflaţi cât a plătit firma Prospecţiuni şi comunei Moşoaia

Iată o scurtă discuţie cu primarul Ene Florea: 

 

-Câţi bani a plătit firma Prospecţiuni a lui Ovidiu Tender ca să exploreze după petrol în Moşoaia? Ştiu care este suma plătită la Poiana Lacului şi vreau să aflu cât v-au dat şi d-voastră, fiindcă sunteţi localităţi învecinate...

-Nu este niciun secret în legătură cu plata pe care a făcut-o firma Prospecţiuni pentru a explora solul comunei Moşoaia, în căutare de petrol, fiindcă acordul între noi şi firmă este unul public. Este vorba de 40.000 de lei. În aceşti bani ei au voie să tranziteze drumurile comunale şi să exploreze. 

-S-au iscat conflicte între cetăţeni şi firma Prospecţiuni. Ştim pentru că multă lume s-a plâns că li s-a intrat în curţi şi le-a fost "explorată" proprietatea. Cum s-au rezolvat conflictele?

-Da, au fost conflicte, dar am încercat să liniştesc cetăţenii că, totuşi, suntem o zonă petrolieră. Aici au fost mereu zăcăminte. Eu am încercat să împac lucrurile la nivel de localitate şi, în mare măsură, am şi realizat lucrul acesta. Din tată în fiu, noi am lucrat în petrol. Concetăţenii mei au făcut lucrul ăsta şi acum nu ne putem transforma în altceva, cum ar fi zonă auriferă. Cetăţenii au fost lăsaţi liberi, să permită sau nu celor de la Prospecţiuni să le tranziteze şi exploreze proprietăţile.

-Alte zăcăminte mai sunt? De exemplu gaze de şist?

-Prospecţiuni ne-a informat că explorează zăcămintele de petrol ale comunei, iar nu gazele de şist. Nu sunt de specialitate să ştiu ce au explorat dumnealor. Dar nu cred că sunt şi alte zăcăminte. 

 

    

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU