The Best bookmaker bet365

Menu

BĂNCILE o să vă jupoaie cu sprijinul GUVERNULUI. Iată ce părere are Florin Tecău (vicepreşedinte CJ Argeş)!

Uneori ajungi să crezi că guvernul lucrează împotriva cetăţenilor.

Guvernul Ponta are o iniţiativă cel puţin bizară. Aceea de a impune românilor ca orice tranzacţie care depăşeşte 10.000 de lei să se facă exclusiv prin intermediul unei bănci. 

Pe scurt, dacă ai 10.000 de lei cash, la saltea, nu poţi cumpăra un teren sau o maşină, dacă nu-i depui la bancă şi dacă nu faci plata prin virament bancar.

Aţi ghicit deja care e scopul acestui proiect de Hotărâre de Guvern. 

Scopul este ca BANCA SĂ VĂ COMISIONEZE SUMA. 

Adică băncile vor câştiga - la orice astfel de tranzacţie - cu sprijinul Guvernului României.

E corect?

Nouă ni se pare că nu este corect.

Ca să vedem şi opinia altcuiva l-am întrebat cu privire la acest proiect de HG pe vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.

"Vrând, nevrând, va trebui să ne obişnuim şi cu lucrul acesta..."

-Există, la această oră, un proiect de HG potrivit căruia plăţile făcute pentru achiziţionarea unui apartament (sau casă, teren, maşină)..., care depăşesc 10.000 de lei să nu mai poată fi făcute cash, ci prin intermediul unei bănci. Cât de corect vi se pare un astfel de proiect de hotărâre şi de ce trebuie ca oamenii cu banii lor, prin comisioane şi cu ajutorul unei intervenţii guvernamentale suspecte, să hrănească băncile private?

-Am auzit de proiect. Am citit şi comentariile pro şi contra. Cele pro susţin că, în acest mod, poate fi evitată evaziunea fiscală şi că nu vor mai putea fi tranzacţionate sume care nu pot fi justificate, făcute necinstit. Ştiţi şi d-voastră că se pot face documente pe o anumită sumă de vânzare şi, în realitate, se dau mai mulţi bani sau mai puţini bani, în funcţie de interes. 

-Da, dar băncile comisionează în funcţie de sumă şi, de data asta, nu s-au gândit să comisioneze sume chiar foarte mici. Şi o fac cu sprijinul guvernului Ponta!

-Din câte ştiu, ieri (29 ianuarie 2014, n.r.) s-a aprobat prin OU reducerea comisioanelor la bănci pentru tranzacţii şi cred că lucrul ăsta este benefic pentru vânzări şi pentru cumpărări. De asemenea, din punctul de vedere al organelor care supraveghează toată această activitate fiscală, cred că iarăşi este un lucru pozitiv. Vrând, nevrând, va trebui să ne obişnuim şi cu lucrul acesta, pentru că majoritatea banilor trec prin bancă, iar cardul este cel care reprezită avuţia cetăţeanului...

No comment!

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU