The Best bookmaker bet365

Menu

Florin Tecău răspunde câtorva întrebări incomode

Oare stă Constantin Nicolescu în spatele lui Florin Tecău la Consiliul Judeţean? Ce discută, în spatele uşilor închise, PSD şi PP-DD, în Argeş? Cine va veni, de fapt, în locul lui Constantin Polexe, la Consiliul Judeţean, în funcţia de vicepreşedinte? Se teme PSD de marele partid de dreapta care se profilează la orizont? Îşi doreşte Florin Tecău să conducă, la un moment dat, PSD Argeş?

Haideţi să vedem cu răspunde Florin Tecău acestor întrebări: 

-Spuneţi-ne, vă rog, ce aţi discutat în spatele uşilor închise cu membrii PP-DD Argeş? Faceţi alianţă, în Argeş, aşa cum se dă tonul, la Bucureşti?

-Discuţii despre o alianţă la nivelul judeţului nu am avut. Trebuie să recunosc că lucrul acesta nici nu pot să-l fac singur. Aici sunt necesare discuţii în Biroul Permanent al PSD, cu preşedintele interimar al partidului, Tudor Pendiuc şi cu toţi colegii. Deciziile astea nu se iau de către o singură persoană. L-am văzut azi pe Victor Ponta spunând că au fost discuţii. Dar nu s-au luat hotărâri.

-Păi nu trebuie să faceţi majoritate în Consiliul Judeţean? Înteţeleg că asta este strategia: majorităţi în teritoriu, în toate consiliile judeţene.

-Trebuie. Dar eu sper să fac majoritate într-un singur fel: convingându-i pe consilierii judeţeni de justeţea fiecărui proiect care va fi supus aprobării. Pentru asta este nevoie, în primul rând, de puterea argumentului, nu de apartenenţa politică.

-Este de apreciat idealismul, dar credeţi că se va putea? Trăim într-o lume a politicii, nu a argumentului.

-Chiar cred că se va putea. Dacă un proiect este bun pentru judeţ, nu cred că se va crea o majoritate împotriva argeşenilor. Pentru cine facem majorităţi? Nu pentru oamenii acestui judeţ? În politică este adevărat că se negociază, dar haideţi să nu uităm scopurile ultime.   

-Că a venit vorba de negocieri... În ultimele zile, în presă, toate tunurile au fost puse pe colegul d-voastră de la Consiliu, liberalul Constantin Polexe, aflat în funcţia de vicepreşedinte. Acesta nu vrea să plece din funcţie, deşi colegii săi din PNL discută despre formarea unui nou partid, împreună cu PDL. Mai mult: a declarat că "actuala majoritate, formată din PSD şi PNL, este cea mai bună pentru argeşeni". Cum vedeţi dvs. acest aspect?

-Eu nu sunt o persoană care dărâmă. Eu vreau să construiesc. Asta voi face. Constantin Polexe este vicepreşedinte şi este ales de consilierii judeţeni. Nu am intenţia de a rupe o astfel de nominalizare. Şi nici de a distruge ce am făcut împreună. Totul depinde de ce se va dori în continuare şi, mai ales, de poziţia membrilor PNL din Consiliul Judeţean. Şi încă o dată: eu regret că USL nu mai funcţionează în Argeş, fiindcă noi, aici, ne-am înţeles bine. Am avut multe realizări, ca alianţă, la nivelul judeţului. Nu vreau să stric nimic! Rămâne la dispoziţia lor, a consilierilor judeţeni şi a vicepreşedintelui, să continuăm împreună.

-În cazul ăsta, ce valoare de adevăr au presupunerile că, în locul d-lui Polexe, va veni vicepreşedinte fie Cornel Lazăr (PC), fie Marian Fulga (PP-DD)?

-Niciunul din cei nominalizaţi de către dvs. nu a discutat cu mine despre funcţia de vicepreşedinte la CJ Argeş. În schimb, am auzit şi eu aceste zvonuri. Şi mă surprinde că se discută de către alţii aceste lucruri, iară nu de către cel care este direct implicat în această chestiune. Am spus-o şi în şedinţa Biroului Permanent al PSD şi o repet, fiindcă am primit acordul colegilor pentru asta: pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Argeş eu voi fi cel care va nominaliza o persoană. Nu altcineva.

-Nu sunteţi acum în măsură să trişaţi sistemul şi să ne spuneţi la cine v-aţi gândit?

-Nu m-am gândit la nimeni. Mergem în formula în care am fost şi până acum.

-Cu domnul Polexe?

-Este vicepreşedinte. Păi, ar fi hilar ca eu să spun că de azi nu mai sunt de acord cu... Sunt proceduri care trebuie îndeplinite, nu poţi interveni la nivelul acestei funcţii, aşa, pur şi simplu.

-Sigur! Dar nu despre d-voastră era vorba. Presa se uită către Constantin Polexe, de fapt. E ceva de genul: liberalii dumitale pleacă, iar dumneata stai pe scaun...

-Dar este foarte bine că presa se uită la detalii şi că dl. Polexe este în atenţia presei! Şi încă o dată: USL a mers excelent în Argeş.     

-Da, ironic, pe alocuri USL trăieşte... Partidele de dreapta se reunesc, determinate de scorurile mici obţinute pe 25 mai. Speriat de perspectivă şi de faptul că ponderea electorală a PC şi a UNPR este extrem de mică, PSD se uită lung către PP-DD, în ciuda faptului că certurile dintre Victor Ponta şi Dan Diaconescu au fost, în trecut, extrem de dure... Asta este şi întrebarea mea: cât este de speriat PSD? Cât de tare se teme PSD, încât a ajuns să se alieze cu PP-DD? 

-Speriat? Nu. E prea dur termenul. Cum să fie PSD speriat? Este cel mai mare partid din România. Aici sunt alte aspecte care trebuie analizate. Un partid nu mai poate câştiga singur alegerile în România. Şi atunci trebuie să ai aliaţi. Iar alianţele şi înţelegerile se fac din timp. Plus că, în politică, porţile negocierilor trebuie lăsate, întotdeauna, deschise. Noi am avut experienţa de a rămâne singuri pe scena politică şi sper să nu se mai întâmple aşa ceva. Dacă facem astfel de negocieri, astăzi, e foarte bine!

-În altă ordine de idei, am fost întrebat, ori de câte ori m-am dus la TV, ca analist, să-mi dau cu părerea pe o temă pe care, sincer, nu o stăpânesc: în ce măsură Constantin Nicolescu stă în umbra lui Florin Tecău, la Consiliul Judeţean? Se aude că vine zilnic pe acolo. Cel mai corect este să vă întreb direct pe d-voastră: în spatele lui Florin Tecău mai este Constantin Nicolescu?

-M-au întrebat şi pe mine. Eu am, în continuare, o relaţie foarte bună cu Constantin Nicolescu. Îl apreciez, în respect şi nu ascund că ne întâlnim destul de des. Dar nici preşedintele Constantin Nicolescu, nici eu nu suntem doi oameni care să creadă că pot fi manevrat. Adică nici eu nu cred lucrul ăsta. Şi nici Constantin Nicolescu nu-l crede.

-Nici n-am rostit termenul "manevrat". De fapt, ideea este dacă Constantin Nicolescu mai vine şi mai spune "părerea mea este că..."

-Şi nu este bine că mai ascult o părere? Eu chiar mă bucur că reuşesc să stau de vorbă, nu numai cu Constantin Nicolescu, ci şi cu alţi oameni, pentru a afla care este părerea lor. Este o însuşire pe care am dobândit-o ca dascăl. Iau decizii după ce ascult păreri. Şi de foarte multe ori în viaţă, trebuit să iau decizii având informaţii limitate şi le-am luat numai după ce am ascultat cât mai multe opinii şi păreri.

-Următoarea întrebare v-a mai fost adresată. Nu aţi dat un răspuns, aşa că îmi permit să v-o adresez şi eu. Vă doriţi să fiţi preşedinte la preşedinţia PSD Argeş?

-Dacă-mi doresc? Nu m-am gândit.

-Nu vă cred. V-aţi gândit numai şi prin prisma faptului că întrebarea vi s-a mai pus la coferinţa de presă de după alegeri.

-Nu m-am gândit că mi-aş dori neapărat lucrul ăsta. Sau că vreau mâine. Lucrurile astea se întâmplă în timp. Nu e destul să-ţi doreşti tu. A fi membru de partid înseamnă să ai susţinerea membrilor şi a reprezentanţilor influenţi ai acestui partid. PSD Argeş are un preşedinte, pe dl. Pendiuc.

-Este interimar.

-De acord. Dar puterea noastră a PSD a stat întotdeauna că noi l-am respectat întotdeauna pe preşedintele partidului şi ierarhiile. În momentul în care se va lua în discuţie o altă candidatură şi, deci, alegerile pentru preşedinţia PSD Argeş, să fiţi sigur că vor fi şi alte persoane care vor dori să se înscrie în cursă. Probabil că trierea se va face în funcţie de susţinere şi reprezentare.

-Reprezentativitate aveţi, acum, cât încape: sunteţi preşedintele CJ Argeş. Nu e puţin lucru. Aşa că pot să vă întreb direct, în ideea că n-o să-mi mai daţi un răspuns diplomatic: veţi candida?

-Nu m-am gândit. Dar facem o înţelegere. În momentul în care mă gândesc la acest lucru tu vei fi prima persoană care o să afle. 

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU