The Best bookmaker bet365

Menu

O excepție - Cavalerii Vinului!

Suntem sătui de bombardamentul cu tot felul de vești, toate variațiunile având aceeași temă: descentralizatele argeșene se mută care pe unde, părăsind județul. 

Nu mai curând de săptămâna trecută, afirmam în cadrul unei întâlniri  că, în ciuda mișcărilor politice, bunăstarea locală va  depinde, în cea mai mare parte, de contrareacțiile mediului privat.

Mai jos, veți citi despre una dintre  excepțiile ce se manifestă opus mișcării centrifuge care riscă să ne chelească de tot, la nivel instituțional.

Știați oare că, Piteștiul este capitala unei organizații recunoscută european, care, în patru ani de dezvoltare funcționează în toate regiunile românești și în Republica Moldova?!

Fără să fie o forță în viticultură (Ștefăneștiul fiind mai mult prilej de amintire),  urmare doar a eforturilor unui lider si a grupului său, reședința noastră de județ, părăsită de interesul politic reprezintă  pentru întregul spațiu național, sediul CONSULATULUI ROMÂNIA al ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE – O.E.V.E. sau, mai simplu, ordinul “Cavalerilor Vinului”.

Dincolo de informațiile oficiale pe care o să le găsiți pe siteul ordinului – oeve.ro – ar fi de spus următoarele:

Traversând marile perioade ale istoriei, pentru apărarea și promovarea intereselor de grup, fie ei negustori sau mici deținători de ateliere, constructori sau armatori de vase, alcătuiau tot felul de forme asociative. Frățiile s-au dezvoltat, diversitatea de mijloace de organizare , structură și chiar doctrine dovedind faptul că interesul privat genera o mult mai mare dinamică în raport cu răspunsul politicului.

Codurile cavalerești dominate de ideea de sprijiin reciproc, onoare și ordine au determinat nașterea unui fundament de reguli preluat și adaptat inclusiv de către “Cavalerii Vinului” ce sunt o formă modernă de expresie.

Urmărind să promoveze imaginea vinului de calitate ca element asociat în cadrul unei diete sănătoase, cavalerii își propun ca, spiritul ordinului mai presus decât  farmecul licorii să transforme întâlnirile lor într-o sărbătoare elevată, dătătoare de bucurie și de experiențe diverse în susținerea scopului.

Dacă sunteți interesați de varietatea uluitoare de fenomene asociate vinului, urmăriți activitatea membrilor noștri fie pe site-uri, fie în Facebook sau, cel mai bine, participând la întâlnirile noastre care sunt eminamente publice! 

Și uite așa, vom susține un sediu la Pitești pentru o organizație ce s-a născut direct  descentralizată care, în viitorul imediat trebuie să participe la efortul de promovare a vinului românesc nu numai în țară dar și în comunitatea europeană, cel puțin.

Credeți oare, că, pentru toate astea, mai contează că finanțele sau direcția agricolă sunt nu-știu-pe unde?!

(foto - avocat Liviu Stancu)

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU