The Best bookmaker bet365

Menu

Mama lui a dracului de MTO, Victore, cu cine l-a inventat şi p-ăsta!

Discuţia dintre Băsescu, Ponta şi doamna Petrescu-Harvard, ne va amuza pe toţi timp îndelungat de acum înainte, tot aşa cum ne-a amuzat confruntarea din 2009 dintre acelaşi Băsescu şi Mircea Geoană. 

Bietul Ponta!

Biata doamnă Petrescu-Harvard!

Fir-ar mama lui a dracului de MTO cu cine l-a inventat!!!

Şi fir-ar al naibii şi Băsescu ăsta care a adus MTO-ul în discuţie, parcă ar fi ghicit că Ponta n-a auzit de aşa ceva, că va rămâne blocat ca un tefon rusesc, că va da ochii peste cap!

Şi atât de cinic a fost preşedintele, încât a savurat, pe tăcute, ignoranţa lui Ponta, fără să-l umilească până la capăt, neîntrebându-l dacă ştie ce-i acela MTO - deşi era evident că nu ştie! - la fel ca un profesor care vede că elevul său habar n-are cât fac 6X4, dar ocoleşte cu eleganţă momentul penibil, apăsând astfel şi mai tare cu degetul în rana pe care o provoacă doar ignoranţa... 

Aşa cum spuneam într-o notiţă scrisă în urmă cu vreo câteva ore, ar fi edificator pentru noi toţi dacă am putea vedea LIVE toate consultările dintre miniştri şi preşedinte. 

Şi, eventual, toate şedinţele de Guvern.

Dincolo de faptul că am râde ca la o comedie spumoasă, aceasta ar fi singura modalitate prin care am putea evalua, atât cât ne pricepem, competenţele miniştrilor. În plus, am putea vedea mereu faţa lui Victor Ponta auzind despre MTO sau de alte concepte economice extraterestre în faţa cărora rămâne împietrit, aşa cum ar rămâne împietrit un cetăţean al Egiptului Antic în faţa unui iPhone.   

Ar fi, deasemenea, singura modalitate, prin care putem separa politica lipsită de conţinut de actul concret de guvernare. 

Păcat că abia acum vedem o înregistrare a unor consultări dintre preşedinte şi un ministru! Dacă astfel de dialoguri ar fi difuzate, în mod curent, în spaţiul public, orice propagandă politică lipsită de conţinut ar fi, probabil, egală cu zero.

Să admitem că ar fi doar amuzant că Ponta nu ştie ce e ăla MTO. Doar amuzant, adică nu şi dramatic. Fiindcă, dacă în cazul lui nea Gheorghe de la mat e tolerabil să nu fi auzit în viaţa lui de obiectivele pe termen mediu, în cazul unui premier e chiar dramatic.

Dar cum acoperă doamna ministru Petrescu-Harvard golurile provocate în buget de micşorarea CAS? 

Doamna ministru n-a putut să dea un răspuns.

Iar Băsescu i-a cerut să scrie pe o coală A4 modalităţile prin care ar putea fi acoperit acel gol bugetar. 

De unde coală?

De unde modalităţi de a acoperi golul bugetar cauzat de micşorarea CAS?

În seara asta, ne-am convins cu toţii că neantul există şi că ştie să îmbrace chipul unui premier şi chipul unui ministru de Finanţe.  

NOTA BENE

MTO (Medium Term Objectives) este piatra de temelie a componentei preventive in atingerea obiectivului bugetar pe termen mediu (OTM). OTM este o valoare de referinta specifica tarii pentru pozitiile bugetare pe termen mediu individuale ale statelor membre, definite in termeni structurali. Toate statele membre trebuie sa-si atinga obiectivele proprii sau sa fie pe o cale adecvata de ajustare, cu o imbunatatire anuala a soldului structural de 0,5% din PIB ca valoare de referinta. OTM-ul este actualizat la fiecare trei ani sau mai frecvent in cazul in care un statul membru a suferit o reforma structurala su impact semnificativ asupra finantelor sale publice. Valoarea de referinta pentru OTM ar trebui sa asigure ca statele membre: 

- au o marja de siguranta pentru a evita depasirea limitei de deficit de 3%; 

- sunt pe calea unei pozii a datoriei sustenabile, luand in considerare impactul economic si bugetar al imbatranirii populatiei; - au loc suficiente manevre bugetare, in special tinand cont de nevoia de investitii publice.

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU