The Best bookmaker bet365

Menu

A scrie o CARTE nu mai e o garanţie pentru nimic!

Vuieşte internetul cum că preşedintele României, Klaus Iohannis, n-ar fi scris cartea pe care o semnează: "Pas cu pas". 

De fapt, ar fi muncit nişte jurnalişti să compacteze, într-un text mai amplu, fragmente din interviuri sau declaraţii disparate.

Dacă lucrurile stau aşa, frumos ar fi fost ca, pe lângă Klaus Iohannis, să fi semnat pe coperta întâi şi redactorii care au sistematizat acele idei. Eventual, să spună ceva de genul: conţinutul acestei cărţi este format din declaraţii pe care Klaus Iohannis le-a făcut de-a lungul timpului.

S-ar fi găsit o metodă onorabilă de a spune că nu Iohannis a fost marele cugetător care a avut atâtea gânduri serioase şi închegate în cap, încât au necesitat câteva sute de pagini!

Cert este că s-a vrut ca Iohannis să ne fie "vândut" ca autor de carte.

De ce?

Fiindcă întotdeauna pare onorabil să scrii cărţi. 

Ei bine, nu întotdeauna este onorabil să scrii cărţi.

Uitaţi-vă la puşcăriaşii care compilează nişte terfeloage de doi bani, ca să iasă mai repede din puşcărie. Nimeni nu citeşte respectivele terfeloage, dar ca formă, pot fi considerate cărţi. Sunt dreptunghiulare, au pagini, coperţi..., ce mai vreţi?

Aşadar, Klaus Iohannis apare - helas! - şi el ca autor de carte.

Poate a venit momentul ca românii să priceapă această chestiune simplă: o carte nu este o garanţie pentru onorabilitate. O carte nu este o garanţie pentru nimic.

O carte are valoare exclusiv prin coţinutul ei. Şi este doar un suport prin care se transmite ceva.

Nimic mai mult. 

Ai ceva de transmis, transmiţi. Scrii. N-ai nimic de transmis, mai bine te abţii. (Iată un motiv suficient de bun să fie scosă din lege partea cu "scrii cărţi, ieşi mai repede din pârnaie").

Şi ar trebui scoasă din legea bunului simţ ideea că ţi-ai pus numele pe o carte şi deja eşti un tip profund care va avea mereu nevoie de sute de pagini să-şi exhibe viziunea.

Din păcate, atât politicienii din libertate, cât şi cei din puşcărie au transformat cartea într-o proptea a onorabilităţii.

Iohannis ne-ar fi onorat să comunice mai mult cu noi, în calitatea pe care i-am oferit-o: aceea de preşedinte. Nu era nimic greşit în asta.

Nu-i bai. Poate mai scrie o carte. Groasă, de 300 de pagini.   

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU