The Best bookmaker bet365

Menu

Piteşti, oraşul cu spiritul mort. RESTUL ŢĂRII A RĂSTURNAT UN GUVERN!

Spiritul oraşului meu este mort.

Noaptea trecută a fost despre a ieşi în stradă şi despre a penaliza o politică scelerată care, prin corupţia de la vârf, a ajuns să genereze moarte în corpul social. 

Bucureştiul, Iaşiul, Braşovul, Sibiul etc. au demonstrat că sunt în viaţă şi că arşii de la Colectiv nu ne sunt străini. 

Piteştiul s-a comportat ca un cimitir betonat, în care oamenii au abdicat de la viaţa publică. 

Nici măcar 10 persoane n-au fost la lumânări - la ora la care am făcut pozele. (Şi mi s-a spus pe Facebook de către cei prezenţi în Piaţa Milea că, ulterior s-au strâns 34 de oameni, motiv pentru care corectez textul, inserând această informaţie, în spiritul corectitudinii faţă de numărul celor care au venit.)

Doar un zombi nu s-ar întreba: de ce s-au auto-condamnat piteştenii la non-existenţă? La vid?

Pustiul social piteştean are cauze clare. 

Piteştiul nu are politică, nu are administraţie, nu are cultură, nu are societate civilă, mediul de afaceri s-a retras într-un autism rece.

Politica locală care a condus oraşul, de la revoluţie încoace, a fost formată din emanaţii ale fostului PCR şi ale fostei securităţi. Din cauza lor, Piteştiul n-a trecut de 1989. În Piteşti e liniştea şi conformismul anilor '80.

Administraţia locală s-a limitat la cheltuieli proaste, înmormântând oraşul în pavele şi betoane. Atât.

Cultura a fost, permanent, condusă de nulităţi. Efervescenţa culturală lipseşte din Piteşti la fel cum lipseşte impulsul electric din creierul unui cadavru.  

Societatea civilă n-a fost niciodată lăsată să se coaguleze. Iar când a încercat n-a găsit niciun sprijin din partea mediului de afaceri, retras, aşa cum spuneam, într-un autism rece. Fără bani nu se poate face nimic.  

Rezultatul?

Pustiul despre care vorbim. 

Restul ţării a reuşit. 

A răsturnat guvernul Ponta.

Piteştenii au preferat, ca de obicei, să nu existe. 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU