The Best bookmaker bet365

Menu

Renașterea în demnitate. Jos pălăria, România!

România, țara mea - o spun cu mândrie după mult timp -  a făcut, zilele astea, un salt uriaș. Este saltul demnității recuperate după ani și ani petrecuți cu ochii în țărână, aproape în genunchi.

Și ceea ce mi se pare înălțător este că românii, capabili să îndure mult prea multe abuzuri și mult prea multă nedreptate, n-au ieșit în stradă cu palma întinsă, înfrânți de sărăcie, să ceară bani mai mulți de la guvern sau medicamente mai ieftine. Au ieșit să-și recupereze verticalitatea, refuzând să accepte publicarea, la miezul nopții, în Monitorul Oficial a unei rușinoase Ordonanțe de Urgență a guvernului Grindeanu, menită să dezincrimineze câțiva politruci. Această ordonanță mizerabilă va fi uitată. Multe alte nedreptăți au fost uitate. Și politrucii cărora acum le țâțâie fundul să scape vor fi uitați. Abundă perioada postdecembristă de politruci uitați. Dar imaginile cu românii fiind din nou împreună, în stradă, așa cum nu au mai fost de foarte multă vreme, vor sta - pentru totdeauna - în istorie. 

PSD se laudă cu trei milioane de voturi. Acele voturi sunt astăzi, fizic vorbind, simple bucăți de hârtie ștampilată. În stradă, însă, este om lângă om. Conștiință lângă conștiință. Sânge lângă sânge. Da, voturile au adus la putere un partid politic. Aceasta este esența democrației. Oamenii, unul lângă celălalt, cu sutele de mii, ieșiți pentru un ideal, nu pentru interese materiale, restaurează demnitatea. Aceasta este esența umanității.

Umanitatea din noi a înfrânt - sper să fi înfrânt - politicul din ei.

N-a contat nicio manipulare bolnavă a propagandei. Nici că Soroș plătește protestatari (orice om întreg la cap ar râde, la această oră, de prostia asta), nici că în stradă s-au adunat corporatiștii (toată lumea știe că aceste corporații nu și-au negociat venirea în România cu oamenii simpli, ci cu jmecheri din fosta securitate comunistă, aflați mereu la pupitrul de comandă în politică, în administrație, în servicii), nici că Iohannis a dat foc clubului Colectiv (o altă minciună spusă sacadat, doar-doar o avea șansa de a trece drept adevăr), nici că tinerii frumoși și liberi sunt, de fapt, niște hipsteri oligofreni (da, am văzut tineri ieșind cu părinții și cu bunicii care s-au prins, în sfârșit, că viața reală nu e cum o prezintă Pravda 3), nici că DNA a săltat inocenți (ce inocenți sunt ăia care n-au creat nicio afacere, dar au făcut sute de milioane de euro căpușând bugetul de stat?). Românii au refuzat să le fie jignită inteligența cu astfel de manipulări. 

Și încă ceva. Românii au oferit, în seara asta, flori jandarmilor. Încă un prilej pentru unii și alții să-i jignească, să-i umilească, spunându-le că nici măcar să protesteze nu știu, că protestele se fac cu violență, cu sticle Molotov și cu vărsare de sânge. Oferind flori jandarmilor, românii au spus tuturor semenilor lor - și lumii întregi care a stat pe net să vadă imagini live de la noi din țară - că s-au săturat de războiul româno-român. Și că aerul pe care vor să-l respire nu miroase a praf de pușcă. Cei 200 de ultrași care au atacat jandarmi și alți protestatari n-au reușit să altereze spiritul celor 150.000 care au bătut obrazul unei clase politice nu doar corupte, ci și inepte. Fiindcă este inepție - prostie pură - să rămâi zidit în minciuna și mizeria ta de politician când lumea, în jurul tău, s-a schimbat.

Au mai fost acuzați cei din stradă că n-au ieșit la vot. Că n-au votat altceva decât PSD. Ce lipsă de subtilitate! Ce gândire rudimentară! Adevărul este că românii nu mai au opțiuni politice de vreo două, trei legislaturi încoace. Motiv pentru care vreo 4.000.000 au și plecat și țară. De două ori populația Sloveniei. Exod. 

Nu credeam să văd renăscând, în demnitate, poporul român. Nu știu pentru voi cum este. Dar pentru mine, un om extrem de sceptic de fiecare dată când a venit vorba de țara mea și de compatrioții mei, tot ceea ce se întâmplă zilele astea e o renaștere. Renașterea în demnitate. 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU