The Best bookmaker bet365

Menu

Cine este, de fapt, bătrânul fără dinţi?

Românul bătrân, fără dinţi în gură, rufos, împuţit, incult şi needucat, ieşit să protesteze împotriva tinerilor frumoşi & liberi şi împotriva "multinaţionalelor" este produsul unui sistem politic. 

Repet: este produsul unui sistem politic. 

Nu este produsul filosofului şi patronului de editură, Gabriel Liiceanu. 

Nu este produsul editorialului "România gurilor ştirbe", scris de Gabriel Liiceanu. 

Nu este produsul companiilor străine de telefonie mobilă, nu este produsul băncilor străine, nu este produsul producătorilor străini de automobile, nu este produsul benzinarilor străini şi nici al hypermarket-urilor străine.

Nu este produsul lui George Soroş. 

Pe scurt, românul bătrân, fără dinţi, rufos, împuţit, incult şi needucat nu este produsul lumii globale.

Din păcate, acel român este produs de români.

Pe el scrie... made in Romania.

El este "omul nou" creat, în urmă cu 30 de ani, de comunism şi conservat în starea sa de degradare de urmaşii comunimului - tot români - din zilele noastre. 

Acel om - cândva "nou" - a devenit, între timp, un "om vechi", dar încă foarte util sistemului dintr-un singur punct de vedere: votul. Nemaiputând face şi gândi nimic în legătură cu propria viaţă, incapacitat de statul asistenţial şi văduvit de perspectiva dezvoltării personale, cu demnitatea extirpată, acelui om i s-a lăsat la îndemână un singur gest: acela de a vota. Cu cine? Mereu cu partidul care îi dă cât să nu moară. 

Când primeşti cât să nu mori, rămâi fără dinţi în gură, rufos, împuţit, incult, needucat.

Da, România este profund scindată. N-ar trebui să avem o problemă în a recunoaşte că avem două Românii ilustrate trist prin două straturi sociale diferite. (Sau mai multe straturi, cel al milionarilor de carton, cel al afaceriştilor cu statul, cel al securiştilor de rit nou, cel al românilor dotaţi şi supradotaţi care-şi aşteaptă ratarea tipic românească, cel al morţilor cu zile prin spitalele româneşti, stratul celor 4 milioane de români din diaspora - nu intru în detalii.)

Politicienii care discută despre un singur mare popor român - "unire, nu dezbinare" - au un discurs politicianist idiot pe care nu-l mai crede nimeni, ei fiind primii care au produs şi menţinut dezbinarea.    

Da, de cealaltă parte, sunt tinerii frumoşi şi liberi. 

Aceştia au dinţi în gură, sunt eleganţi, supli, parfumaţi, vorbesc limbi străine, au văzut lumea, gândesc liber, se exprimă liber, îşi pun viaţa în perspectivă, acceptă un singur tip de autoritate: autoritatea certificată de competenţe reale. Ei nu votează decât dacă au pe cine. Şi cum nu prea au pe cine - fiiindcă majoritatea competenţelor şi a performanţelor se exprimă în mediul privat, nicidecum în statul asistenţial şi în oferta partidelor politice - nu ies la vot. Ies la protest.

Aceşti oameni sunt produsul lumii globale. 

Sunt produsul unei lumi fără graniţe, o lume în care îţi este garantat accesul la: cultura oricărei naţiuni, limba oricărui popor, mentalitatea oricărei comunităţi, stilul de viaţă care diferă de la oraş la oraş, produsele comerciale mărunte sau mari care îţi satisfac necesităţile şi fanteziile.

Aceşti oameni - ca produse ale lumii globale - nu mai cred că tocăniţa de ghiare făcută ca la mama acasă este cea mai bună mâncare de pe planetă. Şi nu mai cred că ţuica făcută la povarna din spatele casei este cea mai sănătoasă băutură de pe planetă. Şi nu mai cred că românii au bătut Imperiul Otoman sau că România este grădina maicii domnului.  

Aceşti oameni sunt racordaţi la lumea reală şi văd limpede că România este o ţară rămasă în urmă din toate punctele de vedere: social, economic, politic, cultural etc.

Ce rămâne?

Cinismul politicienilor care îi folosesc pe bătrânii fără dinţi în gură, rufoşi, împuţiţi, inculţi şi needucaţi ca pe prelugiri utile ale ştampilei de vot.

Revolta tinerilor frumoşi şi liberi care ar vrea să aibă cu cine vota, dar n-au. Aşa că ies la protest.

Manipulările imbecile din presă.

Guvernele - formate din români - care n-au vrut să negocieze business cu "multinaţionalele", au pus botul la comision şi au transformat România într-o colonie oarecare. 

O ţară - din păcate - mediocră.     

O ţară care merita mai mult.

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU