The Best bookmaker bet365

Menu

PROŞTII şi PENIBILII se înţeleg când vine vorba să-şi aprobe privilegiile!

Cum bine se ştie, dezbaterile privind adoptarea bugetului pentru anul 2014 au fost punctate din belşug cu expresii de colţ de Parlament: "Aoleu, ce prost eşti!" sau "Eşti penibilă!" 

Aşa înţeleg să-şi vorbească parlamentarii unul altuia când nu cad de acord.

Stadiul golănesc la care au coborât unii dintre aleşii neamului nu i-a împiedicat, însă, să renunţe - vă rog să-mi scuzaţi exprimarea prea elegantă pentru contextul dat - la orice divergenţă de opinii, când a venit vorba, de exemplu, de aprobarea unui buget mai mare decât cel alocat iniţial, pentru Camera Deputaţilor. Aşa s-a ajuns la suma de 235 de milioane de lei, cu vreo 13 milioane de lei mai mare.

Soptim în barbă: să fie primit! Şi mergem mai departe...

Considerând că primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt oameni săraci - chiar dacă unii dintre ei sunt dovediţi de justiţie că au executat lucrări publice cu firme de casă - senatorii s-au gândit să le mărească salariile.

Aşa se face că senatorii au propus ca un primar să aibă peste 5000 de lei, un preşedinte de CJ să aibă peste 6.000 de lei şi aşa mai departe.

Lucrurile ar fi absolut în regulă, fiindcă nu ne dorim să trăim într-o ţară cu autorităţi publice sărace şi coruptibile, numai că un profesor debutant are doar 800 de lei şi un medic rezident cam la fel - ceea ce este profund inechitabil! 

Iar reprezentanţii autorităţii publice locale sunt coruptibili, indiferent ce salariu ar plimi de la stat. 

Uitaţi-vă numai câte condamnări au existat şi câte dosare penale există - ai impresia că trăieşti într-un stat condus exclusiv de infractori sau de potenţiali infractori!

Nu are rost să mai scriem nimic despre taxele aberante puse pe spinarea românilor şi nici despre acciza la benzină. Luăm ca atare promisiunea Ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu care a declarat că banii din creşterea accizelor se duc pe autostrăzi şi pe drumuri naţionale şi judeţene. Şi rîdem amar! Fiindcă singurele autostrăzi pe care le cunoaşte ţara asta, de 25 de ani sunt, Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti Constanţa.  

Sigur, poziţia lui Ponta este halucinantă. El a declarat că gestul lui Băsescu de a respinge bugetul ar fi iraţional.

Votaţi-vă, dragi aleşi, privilegii! Medicii şi profesorii pot trăi cu salarii subumane de 800 de lei. Ca să putem ajunge, în scurt timp, fără efort, o ţară bolnavă şi tâmpită.  

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU