The Best bookmaker bet365

Menu

Theo Nicolescu: Sunt pentru reintroducerea examenului de admitere la liceu

Deputatul liberal Theo Nicolescu se pronunţă pentru reintroducerea examenului de admitere la liceu, fiind coautor la iniţiativa legislativă care prevede acest lucru. „Argumentul principal este că nu avem un sistem unitar și precis de acordare a notelor în școala gimnazială. De altfel, ministrul Educației a recunoscut că aceasta este o problemă și a propus reducerea ponderii pentru admiterea în liceu a mediei din școală. Consider că un examen este de natură să îi determine pe copii să se pregătească mai bine și să facă mai competitiv sistemul de învățământ”, precizează deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu.

Nu sunt de accord cu introducerea uniformei şcolare


Cu toate că Nicolescu se declară pentru reintroducerea acestui examen, el se declară împotriva obligativităţii purtării uniformelor şcolare: "Sunt liberal. Eu nu sunt de acord cu reintroducerea uniformei şcolare. Şi nu cred că performanţele şcolarului depind de cum se îmbracă. În plus mi se pare exagerat ca o asemenea obligativitate să vină de la Bucureşti, pentru toată ţara. După părerea mea ar fi mai corect ca fiecare instituţie şcolară sau fiecare inspectorat şcolar să decidă pentru sine în ce fel trebuie să stea lucruruile, dacă obligă elevii să poarte uniformă sau nu."

Cătălin Rădulescu: “La şcoală copiii vin să înveţe, nu să etaleze haine”

Colegul său de Parlament, Cătălin Rădulescu s-a declarat pentru reintroducerea uniformelor şcolare. Reamintim declaraţia sa făcută în urmă cu ceva timp: „Trăim într-o ţară în care diferenţele sociale sunt deja destul de mari. La şcoală copiii vin să înveţe, nu să-şi arate hainele sau condiţia socială. Aici trebuie să se diferenţieze exclusiv prin performanţe legate de efortul lor intelectual, nu prin bani. După terminarea programului şcolar se pot duce în mall-uri să-şi etaleze ţinutele, nimeni nu-i împiedică.”

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU