The Best bookmaker bet365

Menu

Ion Popa (PNL) - interpelări depuse la două ministere

Senatorul PNL Ion Popa a depus, recent, două interpelări. Una la Ministrul Transporturilor, Iulian Matache şi una la Ministrul Apelor, Mediului şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu. 

Le reproducem mai jos, fiind de interes general.

1. 

Întrebare adresatǎ: Domnului Iulian MATACHE, Ministrul Transporturilor

Obiectul întrebării: stadiul licitaţiilor pentru deszăpezirea autostrăzii Bucureşti – Piteşti 

Domnule Ministru,

CNADNR a început organizarea licitaţiilor de atribuire a contractelor de deszăpezire. Nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţia pentru autostrada Bucureşti-Piteşti, în ciuda faptului că iarna trecută s-au cheltuit, pentru întreţinerea acesteia, nu mai puţin de 18.000 Euro/km de autostradă.

CNADNR trebuie să găsească soluţii în acest caz, având în vedere că autostrada Bucureşti-Piteşti este extrem de vulnerabilă în caz de ninsori, mai ales din cauza faptului că proiectul Guvernului de a planta copaci pe marginile autostrăzii nu a fost pus în aplicare. 

In consecinţă, domnule ministru, vă rog să precizaţi:

1.Care este stadiul licitaţiilor pentru deszăpezire a autostrăzii Bucureşti-Piteşti?

2.Ce măsuri de siguranţă veţi lua în cazul în care pentru autostrada Bucureşti-Piteşti nu va exista contract de deszăpezire în această iarna?

Solicit răspuns în scris., Ion POPA, Senator PNL

2.

Întrebare adresatǎ: Doamnei Graţiela Leocadia GAVRILESCU, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Obiectul întrebării: situaţia perdelelor forestiere de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale

Doamna Ministru,

Reprezentanţii Romsilva au declarat că au fost demarate lucrările la prima perdea forestieră de protecție din ultimii 25 de ani. Aceasta ar urma să fie plasată în estul județului Ialomița, de-a lungul autostrăzii A2, pe un tronson de 11 kilometri. Costurile pentru realizarea acestei perdele forestiere de protecție se ridică la aproximativ 2.500 de euro pe hectar, aici fiind incluse lucrările de pregătire, costul puieților, manopera și întreținerea. Banii provin din Fondul de conservare constituit la nivelul regiei pentru astfel de lucrări.

Dincolo de faptul că o asemenea lucrare trebuia făcută din timp, nu în pragul iernii, este mai mult decât evident faptul că perdelele forestiere nu constituie o prioritate pentru Ministerul Mediului şi Romsilva.

În consecinţă, doamnă ministru, vă rog să precizaţi:

1.Câţi kilometri de perdele forestiere s-au plantat în anul 2015 de-a lungul drumurilor nationale si autostrazilor, in vederea apropierii sezonului rece ?

2.Care au fost costurile pentru aceste investiţii?

Solicit răspuns în scris, Ion POPA, Senator PNL

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU