The Best bookmaker bet365

Menu

Dănuţ Dinu a reuşit imposibilul! Oamenii au ieşit în stradă pentru o idee abstractă!

Astăzi, la orele 11.00, piteştenii n-au ieşit în stradă exclusiv pentru Dănuţ Dinu, poliţistul care a avut îndrăzneala de a-şi scrie o opinie pe Facebook. 

Oamenii au ieşit în stradă pentru o idee abstractă: libertatea de exprimare.

Aproape că îndrăznesc să scriu: un popor care mai poate ieşi în stradă pentru o idee abstractă este salvat.

Oamenii simpli, utilizatori ai internetului, au înţeles foarte bine că Dănuţ Dinu nu şi-a formulat opinia (legată de mizeria şi ilegalităţile din Piaţa Ceair) îmbrăcat în uniformă, pe site-ul oficial al Poliţiei din Argeş, în calitatea sa (profesională) de purtător de cuvânt al Poliţiei. 

El şi-a formulat acea opinie pe contul personal de Facebook, îmbrăcat - cel mai probabil - în haine de casă, cu o cafea lângă laptop, tolănit în fotoliu. Pe wall-ul tău, între prietenii tăi - în calitate de om - eliberat de rigorile funcţiei, poţi scrie ce vrei!

Când îţi săruţi nevasta şi când scrii pe Facebook nu mai eşti poliţist. Eşti în afara funcţiei. 

Toate astea nu le-au înţeles, însă, şi unii reprezentanţi ai autorităţilor. 

O parte dintre aceştia trăiesc în acel comunism în care libertatea de conştiinţă se cenzurează sau se pedepseşte, în acel comunism în care presa convenţională (ziare, radiouri şi televiziuni) este controlată cu telefoane la "şăfii" de redacţii, în acel comunism în care oamenilor le este, pur şi simplu, frică să discute între ei.

O parte dintre reprezentanţii autorităţilor trăieşte, carevasăzică, în anii '80.

Ei bine, astăzi libertatea de exprimare este, potrivit Constituţiei, inviolabilă, presa clasică şi-a perdut forţa tocmai din cauza faptului că se ştie cât este de controlată (exerciţiul comunicării se face acum mult mai rapid, necenzurat şi interactiv pe net, într-o manieră neconvenţională), iar oamenii au libertatea de a-şi comunica unii către alţii opiniile, părerile şi sentimentele.

Ştiu. Pentru nişte "şăfi" obişnuiţi să controleze tot, o astfel de libertate este o ofensă personală.

Imaginaţi-vă! 

Înainte de Facebook - şi, în general, înainte de democratizarea comunicării pe net - un Dănuţ Dinu, ca să-şi facă publică opinia despre jegul din Piaţa Ceair ar fi trebuit să meargă la un ziar local, să stea de vorbă cu un redactor, iar acesta din urmă să ceară aprobarea redactorului-"şăf", dacă are voie sau nu să scrie. În general bietul redactor nu avea voie să scrie chestii care "deranjau mai sus". 

Trecute sunt acele vremuri!

Astăzi, de pe smarphone-ul personal, ai împărtăşit lumii, într-o secundă, ceea ce ai vrut să împărtăşeşti, fie că eşti ziarist, fie că eşti strungar, fie că eşti poliţist!

Reacţia unei părţi a autorităţilor locale faţă de o astfel de libertate seamănă cu zvârcolirea unor râme pe grătar!

Cândva puteau să controleze totul.

Azi nu mai pot să controleze nimic.

Cândva, puteau să contracareze derularea unui miting ca cel de azi dimineaţă, fiindcă nu apărea nicio ştire care să mobilizeze oamenii.

Azi nu mai pot să contracareze nimic.

Ce pot să facă? Să iasă cu pulanul şi să bată oamenii? Să reducă o lume întreagă la tăcere? Să desfiinţeze Facebook-ul? Să saboteze abonamentele la net? Să transforme România în Coreea de Nord?

Nu pot face toate astea, aşa că ameninţă cu ce pot: cu eliberări din funcţii. 

"Ţi-ai permis să comunici şi să gândeşti liber? Te dau afară, mă, nenorocitule." 

Parcă aud această frază, rostită - în anii '80 - de un "şăf" care crede că deţine puterea absolută...

Dănuţ Dinu a spart, la începutul lui 2014, un buboi care nu credeam că poate fi spart. Acel buboi în care "şăfii" îşi arată profilul demn de anii '80.

Sfatul meu este unul simplu: nu vă fie frică! Comunicaţi-vă opiniile! Costituţia vă garantează această libertate! Spuneţi lumii ceea ce aveţi de spus! Faceţi fotografii şi scrieţi! Denunţaţi tot ceea ce merită denunţat!

Vă ameninţă cineva că vă dă afară?

Foarte bine! 

Intentaţi proces! Nu poţi fi dat afară în lipsa unei baze legale!

Mergeţi până la capăt!     

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU