The Best bookmaker bet365

Menu

Un film TULBURĂTOR - Jocul lui Ender

În "Jocul lui Ender" nu vedem doar lupte intergalactice pe ecran, ci ne sunt prezentate cele mai subtile nuanţe ale psihologiei liderului luptător.

Cum se formează un lider? Prin iniţieri succesive. Lasă-l să depăşească singur trauma izolării de grup. Să se ridice singur după ce este lovit şi răpus. Să-şi poarte singur toate luptele, atât pe cele meschine, cât şi pe cele importante. Să obţină rezultate şi, pentru aceste rezultate, să fie recunoscut de ceilalţi şi urmat de ei. Un lider nu trebuie să fie plăcut şi iubit. Ci respectat şi ascultat. Oricum, va plăti cu neliniştile singurătăţii pentru poziţia pe care o ocupă. Speculează-i instinctele de ucigaş şi pornirile răzbunătoare. Ascute-i simţul competiţiei. 

Şi, la final, minte-l că se află în simularea computerizată unui război intergalactic de proproţii, când, de fapt, el poartă războiul real. De ce? Ca să nu-i pese de victimele din propria armată. Ca să nu aibă mustrări de conştiinţă. Ca să ucidă ca şi cum totul ar fi un joc. Oricum, el este doar o armă în mâna celor care l-au pregătit şi l-au pus pus să lupte - pentru că este mai tânăr şi face conexiunile mai rapid.

Efectele speciale sunt magnifice. Războiul dintre pământenii a căror soartă depinde de Ender şi formicii care ameninţă planeta este apocaliptic. Finalul este tulburător: dacă formicii nu aveau gânduri agresive, iar el - Ender - liderul suprem a ucis o întreagă specie înainte de a încerca să comunice cu ea?  

Mergeţi, aşadar, la ecranizarea cărţii lui Orson Scott Card. Are să vă facă poftă să recitiţi şi cartea!   

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU