The Best bookmaker bet365

Menu

Iată cum poate fi reparată Piața Primăriei Pitești la costuri minime! O IDEE GRATUITĂ PENTRU O ADMINISTRAȚIE CHELTUITOARE!

Piața Primăriei din Pitești, reconstruită în urmă cu doar 10 ani, arată ca după bombardamet.

Am fost foarte mulți ziariști care am remarcat, la acea oră, calitatea proastă a materialelor folosite.

Am scris zeci de articole în care explicam că plăcile subțiri montate în centrul orașului nu vor rezista nici traficului intens, nici variațiilor de temperatură. Și se vor sparge rapid.

Acest lucru fatalmente s-a întâmplat.

N-au contat nici avertismentele noastre, nici ale cetățenilor, cu privire la această lucrare, evident, prost făcută.

Un nou proiect de refacere a Pieței Primăriei apare, inoportun, în Consiliul Local, în 2019! 

PREȚUL ESTE CUTREMURĂTOR: 19.000.000 de lei. 

Nu știu ce motive avem să credem că, măcar de data asta, Piața Primăriei va fi corect făcută. Dar avem motive să credem cu toții că Piața Centrală a unui oraș nu se reabilitează o dată la 10 ani, fiindcă ajungem cu toții la faliment!

În calitate de cetățean, vreau să ofer o idee actualei administrații a Piteștiului, deși sunt convins că, la fel ca în urmă cu 10 ani, nu va ține seamă de ea. Ei știu cel mai bine cum trebuie făcut, nu-i așa?

În toate piețele centrale mari din orașele din Occident s-a folosit PIATRĂ CUBICĂ DIN GRANIT MASIV - și la fel putem face și noi.

Această piatră cubică are câteva calități:

1. ESTE ETERNĂ. O montezi și nu mai trebuie s-o schimbi o dată la 10 ani. Dimpotrivă, cu trecerea timpului prinde patină și este și mai frumoasă, rezistă la infinit. În Vest, orașele au fost pavate cu acest material încă din Evul Mediu. 

2. ESTE ESTETICĂ. Niciun om care are, cât de cât, gustul educat nu poate afirma că pavelele din material compozit sunt mai frumoase decât piatra masivă. 

3. ESTE ÎN ACORD CU ARHITECTURA DIN ACEASTĂ ZONĂ A PITEȘTIULUI. Adică se potrivește de minune cu clădirea Primăriei și cu clădirea Galeriei de Artă, două clădiri clasice.

3. ESTE FOLOSITĂ ÎN TOATĂ EUROPA. O dată montată, faci ca măcar această porțiune de oraș să semene cu orașele din Occident și din Transilvania. Nu va mai arăta ca o comună asfaltată.

4. MAI PRESUS DE ORICE - ESTE GRATUITĂ! Nu trebuie s-o cumpărăm, pentru că deja o avem!

Asupra acestui punct, voi insita mai mult.

De ce spun eu că piatra cubică din granit masiv este gratuită, în Pitești?

În mod normal, Piteștiul ar trebui să mai aibă stocuri de piatră cubică din granit masiv. În municipiu există străzi de pe care s-a scos piatra cubică și, în locul acesteia, s-au montat pavele din material compozit.

Nu știm unde a fost depozitată piatra cubică pe care au scos-o. Dar - logic - a fost depozitată udeva.

Bunăoară, piatra cubică din parcul Brătianu a fost scoasă - și, personal, nu știu unde a fost dusă. (Iată mai jos, o imagine de la lucrarea menționată, se vede clar piatra cubică scoasă.)

Dacă, totuși, nu mai sunt stocuri (deși mi se pare absurd!), știm cu toții că mai sunt două străzi în Pitești acoperite cu piatră cubică.

Sunt două străzi necirculate pietonal atât de intens, așa încât piatra cubică să poată fi scoasă de acolo și pusă în valoare în centrul Piteștiului, în Piața Primăriei. Am făcut câteva fotografii: 

1. Strada din Trivale care pleacă de la Schit și continuă spre Grădina Zoologică.

Așa cum știm această stradă este pavată cu piatră cubică și nu este intens circulată. 

2. Strada de lângă biserica Adventistă, cum intri în Trivale, pe stânga.

Deși suntem piteșteni, puțină lume mai știe că această stradă este pavată cu un material prețios.

Aceste străzi nefiind foarte circulate, se pretează la a fi asfaltate pur și simplu. Iar piatra care le acoperă, poate fi scoasă și montată - PENTRU TOTDEAUNA! - în centrul Municipiului Pitești. 

Această operațiune va costa mult mai puțin de 19.000.000, fiindcă nu plătești materialul. Îl avem, așa cum se vede în poze.

AVANTAJE? 

1. Nu riscăm o lucrare de proastă calitate. La această oră nu știm ce planuri sunt legate de Piața Primăriei.

2. Nu e nevoie de garanție. Piatra cubică nu se deteriorează.

3. Costuri reduse. 

Aștept o reacție din partea Primăriei Pitești pe această temă. 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU