The Best bookmaker bet365

Menu

3.Mihai Alexandrescu - Jurnal de consilier. A trecut proiectul! De acum vom şti CE şi CUM se construieşte în Piteşti!

Încă din campania electorală, am spus că nu e normal ca în Piteşti să se construiască atât de mult, iar piteştenii să nu fie informaţi vizual în legătură cu modificările urbanistice angajate de municipalitate.

Am dat nenumărate exemple: recentele operaţiuni de reabilitare urbană, noua clădire a gării, noul sediu al tribunalului, clădirea Centrului Multifuncţional, sensul de la Podul Viilor etc.

Tot atunci am promis că, în calitate de consilier local, voi scrie un proiect de hotărâre potrivit căruia investiţiile de utilitate publică - mă refer la construcţii - să fie mai întâi machetate potrivit proiectului, iar machetele să fie expuse pe domeniul public, înainte de începerea lucrărilor de execuţie.

Orice piteştean poate, astfel, vedea cum se va schimba (estetic, urbanistic) "faţa" zonei în care va fi amplasată respectiva construcţie.  

Am scris textul proiectului încă de la începutul lunii august. În aceeaşi lună, a fost discutat atât în şedinţele comisiilor de specialitate, cât şi în plenul Consiliului Local. 

Am înregistrat multe observaţii făcute în legătură cu textul proiectului meu de hotărâre atât de la colegii de CL (indiferent de formaţiunea politică din care fac parte), cât şi de la prieteni sau de la cetăţeni care urmăresc astfel de chestiuni pe reţelele de socializare.

Proiectul a avut şi susţinători, şi oponenţi, aşa cum este normal într-o democraţie. Deseori, dezbaterile au fost aprinse şi lungi.  

Am acceptat, în urma sugestiilor primite, să-l rescriu şi să-l reprogramez pentru luna septembrie (luna în curs), spre a fi rediscutat în comisii şi în plen.

Surpriza plăcută a fost că astăzi, după discuţiile din plen care au durat aproape o oră proiectul al cărui iniţiator sunt, a fost votat.

Le mulţumesc susţinătorilor!

Astfel, cetăţenii municipiului vor putea vedea întâi macheta şi pe urmă investiţia de interes public (construcţia) făcută, în fond, pe banii lor. Mai mult, vor putea să-şi exprime opiniile cu privire la această investiţie.

Dezbaterile aprinse ne-au ajutat, în cele din urmă, pe toţi, dovedind că, din polemică, se pot naşte şi lucruri bune.

Surpriza a fost aceea că primarul Cornel Ionică a prezentat deja - în sala CL - o machetă cu clădirea noii Săli a Sporturilor.  

Carevasăzică, se poate. 

Cu siguranţă se va putea şi mai bine de atât.
 

 

 

 

  

 

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU