The Best bookmaker bet365

Menu

Să-ţi fie ruşine, Gabriel Grigore!


Nu sunt deloc bucuros să scriu acest text şi nici să-l intitulez astfel. Dar se pare că, în ultima vreme, chiar şi ziariştii experimentaţi cad pradă noului tip de presă compus din frânturi de realitate. Păcat!

Gabriel Grigore, altfel un ziarist destul de talentat, scrie un editorial în jurnalul de Argeş în care mă face "dromader miop". Trec cu lejeritate peste ceea ce el consideră că ar putea fi o ofensă la adresa mea. Da, sunt miop, port ochelari. Cocoaşă nu am. În schimb, Grigore se cocoşează până la strâmbarea sinelui, scriind despre mine neadevăr după neadevăr.

Susţine Grigore că sunt autorul unui comunicat de presă în care pun exclusiv în dreptul PNL iniţiativa votului din CJ împotriva înfiinţării Corpului de Control. Şi se întreabă de ce nu amintesc şi de un alt „preşedinte de partid” care - precizează Grigore - a avut primul această iniţiativă. Îl rog pe Grigore să se maturizeze. Acel preşedinte de partid n-are decât să-şi angajeze comunicatori dacă are pretenţia să i se comunice ideile sau să fie vizibil. Nu văd de ce ar face-o Mihai Alexandrescu. M-am despărţit de respectivul domn „preşedinte de partid”, ridicându-mă de la masă şi părăsind încăperea, n-am nicio obligaţie să-i consemnez ieşirile (publice).

Mai spune Grigore că această atitudine nu-i foloseşte nici lui Miuţescu, nici mie, nici PNL. Te rog frumos, Grigore, să ne laşi pe noi să decidem ce ne foloseşte şi ce nu. Atitudinea asta de babă în poartă, sfătoasă şi mereu cu adevărurile sub poale, mă face să râd.

Adaugă Grigore că sunt "o lectură publică de oportunism". Că mă dau „ziarist printre politicieni şi politician printre ziarişti”. Hai să vedem, în cele ce urmează, ce fel de ziarist este Gabriel Grigore şi cum consemnează el ce spun toate părţile implicate, nu doar ce spune o singură parte. Esenţa gazetăriei obiective, dacă nu greşesc!  

Plin de patimă, Grigore critică iniţiativele mele din Consiliul Local Piteşti. Eu îl rog să se comporte jurnalistic şi să revadă atitudinea mea când am avut pe masă proiectul privind mărirea salariilor din administraţie. Apoi, dacă este curios, să vadă cum au votat foştii mei colegi acelaşi proiect, în CJ. Păi, dacă am avut viziuni diferite, de ce se miră Grigore că am părăsit acel loc? De ce mă acuză că n-am făcut "gherilă"? Nu ne potriveam şi „gherilă” nu poţi face singur, într-o echipă în care ceilalţi nu vor acelaşi tip de „gherilă”, ci vor altceva.

Mai zice Grigore că acel „preşedinte de partid” mi-a retras "sinecura". Dacă Gabriel Grigore are impresia că eu m-am dus în CL Piteşti pentru 500 de lei - cât era indemnizaţia la acea oră - înseamnă că are o problemă de percepţie. Şi nu zic mai mult, fiindcă nu-mi stă în obicei să jignesc oameni. Poate pentru Grigore e o mare sinecură aia de 500 de lei.

Se văicăreşte Grigore că nu l-am sunat când a scris el nu ştiu ce altă trăsnaie despre mine. Culmea ar fi să-i sun pe toţi cei care scriu trăsnăi despre mine! 

Şi fiindcă tot a venit vorba, oare Grigore m-a sunat de data asta - ca ziarist ce este - să-mi ceară un punct de vedere legat de ce avea de gând să scrie despre mine? Să afle şi varianta mea? Oare nu era asta proba obiectivităţii jurnalistice? M-a sunat pe dracu', s-a aşezat la calculator şi s-a apucat să tasteze toate elucubraţiile posibile despre Mişu Alexandrescu. Că eu "subminez ideea de opoziţie", că "atrag PNL în revanşe personale", că "n-am reuşit să organizez nici măcar o conferinţă de presă municipală" când am fost preşedinte interimar la organizaţia municipală a altui partid politic. 

Legat de această ultimă chestiune, aş putea spune câte ceva. Am văzut care e stilul respectivului „preşedinte de partid” care m-a pus intermar la Piteşti, mi-am dat seama că omul vrea să iasă doar el în evidenţă, că are o foame uriaşă de imagine, că nu accepta ca şi altcineva să aibă vizibilitate în partidul lui, că orice altă prezenţă publică a altcuiva trebuia gestionată de el, aşa că n-am insistat, refuzând acest joc ieftin. Eu am lipsit la lecţia capului plecat. Şi nu suport ideea de Godfather care le ştie pe toate. Păi, dacă le ştie pe toate, să se descurce singur sau cu cine are el chef! 

În concluzie, puteai să mă suni, Gabriel Grigore. 

Ai fi aflat şi opinia mea! Ai fi respectat, astfel, un vechi principiu din dreptul roman care spune că trebuie să asculţi ambele părţi! Ai fi respectat deontologia jurnalistică! Ar fi fost ok!

Te rog, Gabriel Grigore, să nu devii un "gâde" al presei argeşene! Te mai rog să nu redai doar un singur punct de vedere! Ascultă-l şi pe celălalt!

Până faci tu toate astea, dacă le vei face vreodată, eu atât zic.... Să-ţi fie ruşine, Gabriel Grigore!  

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU