The Best bookmaker bet365

Menu

Ponta, dă-o dracului, părem cretini?

Victor Ponta a făcut, acum vreo câteva minute, o declaraţie despre ceea ce s-a întâmplat la "Ziua judecăţii în PSD".

Declaraţia mi-a picat ca o mâncare de melci prost preparaţi. Hai să vedem de ce. 

Faptul că Geoană, Vanghelie şi Şova au fost excluşi din PSD este mai puţin important. De ce au fost linşaţi doar cei trei? De ce nu şi alţii? O, nu! Nu-i plângeţi, putem specula că cei trei se vor retrage într-un partid-debara şi vor face politică de acolo până când, eventual, se reinserează. 

Cineva trebuia să plătească, de ochii presei şi ai oamenilor, cu statutul de membru PSD. La fel de bine, putea fi exclus şi Ion Iliescu (mineriade) şi Constantin Nicolescu (condamnări) şi Liviu Dragnea (Ordonanţa 55) Radu Mazăre (oho... !) - şi alţii. Oameni şi motive - s-ar fi găsit. Dar s-a apelat la un gest simbolic, la un sacrificiu ritualic, neînsemnat cantitativ.

În rest, Ponta a punctat în mod ridicol, aşa cum ne-a învăţat de vreo doi ani încoace.

Zice Ponta: "Nu contează dacă eu, la 40 de ani şi ceva sunt comunist sau nu. Contează cum ne văd oamenii."

Păi, oamenii văd - şi nu sunt proşti! - că lângă domnul Victor Ponta şade liniştit Ion Iliescu. Dacă nu eşti comunist, înseamnă că nu suporţi visceral comuniştii. Atunci cum tolerezi să se aşeze Iliescu lângă tine, într-o discuţie despre "viitorul PSD", despre "un nou proiect", despre "reforma partidului"? 

Pentru viitorul cui mama dracului, râde Iliescu de acolo, de lângă Ponta? Aşa e Ponta, nu eşti comunist. Dar te-ai îngălbenit când un ziarist dintre cei prezenţi te-a întrebat direct dacă prezenţa lui Iliescu la discuţii nu compromite, cumva, imaginea partidului. Întrebare excelentă, de poticneală pentru premier. A eludat răspunsul. Efectiv a bătut câmpii.

A mai întrebat, un alt ziarist, oarecum cinic, dacă Iliescu, prezent la dezbatere, ar putea ajuta la îndepărtarea etichetei de partid comunist pe care o poartă PSD. Ştiţi ce a răspuns Ponta? Ceva de genul: "Au fost o mulţime de discuţii la CExN, dar eu vă transmit concluziile şi lucrurile importante." Vai, Victore, ţi-e frică de nea Nelu? 

Victor Ponta să ştie că, atâta vreme cât îi e frică de Ion Iliescu şi atâta vreme cât nu se dezice public de el şi nu-l exclude din partid - ăsta chiar ar fi un sacrificiu ritualic exemplar!!! - eticheta de partid comunist nu se va dezlipi niciodată de pe PSD. Fiindcă noi ăştia mici, atunci când îl vedem pe Iliescu, îl vedem în două ipostaze: 1. mulţumind minerilor şi 2. în poze, alături de Nicolae Ceauşescu. Deci?

Deci, reţeta secretă asta e: debarasaţi-vă de Iliescu!!! 

Mai spune Ponta: "Noi, miniştrii tineri, oameni de 30 şi ceva de ani tot comunişti suntem, în ochii unora!" 

Da, domnule Ponta, pentru că mulţi dintre jmecherii de 30 de ani, aflaţi la butoane pe ici şi pe colo, sunt fiii sau fiicele unor foşti nomenclaturişti PCR. Îl invităm pe Victor Ponta să se uite bine-bine prin ţară şi să spună prefectul cărui judeţ din România este fiul unui fost mare securist din anii 80? E doar o întrebare. Nici măcar un îndemn. Şi sunt mulţi de teapa asta! Îndepărtaţi-i pe ăştia din structurile voastre. Şi poate cade eticheta aia de partid comunist! 

Să nu se gândească Victro Ponta - şi nici alţii - că noi, oamenii simpli, nu ştim fiul cui este cutare jmecheraş incapabil care ocupă funcţii, doar aşa, fiindcă... este "recomandat". Ştim foarte bine!

Dacă Ponta vrea să-l luăm în serios, să nu se limiteze la declaraţii despre reformarea PSD. Să-l reformeze de-a dreptul.

Mai zice Ponta: "Imaginea de partid al baronilor locali este un lucru pe care, dacă nu-l schimbăm, poate vom câştiga alegeri locale în 2016, poate chiar alegeri parlamentare, dar nu vom câştiga niciodată alegerile prezidenţiale." 

Corect. Imaginea de partid al baronilor va fi multă vreme de acum înainte susţinută de momentele acelea din 2010, când Victor Ponta & CO au făcut zid în jurul lui Constantin Nicolescu, în curtea PSD Argeş. Un greu al PSD avea probleme cu justiţia. Îar în ochii lui Ponta, justiţia se înşela. Mai ştie Victor Ponta câte conferinţe de presă a făcut, în acea perioadă, încercând să-i convingă pe oameni de inocenţa lui Nicolescu?   

Pe scurt, PSD nu s-a reformat nici de data asta. 

Un Ion Iliescu exclus din partid (şi, împreună cu el, toată liota din aceeaşi generaţie), un Ponta demisionar de la preşedinţia partidului, însoţit de toţi băieţii de foşti nomenclaturişti PCR - poate ar fi fost un semnal. 

Altminteri... 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU