The Best bookmaker bet365

Menu

Ce este, de fapt, clubul Rotary?

Remarc un mare interes al publicului în legătură cu diversele organizații ce ființează în țară.

Unele secrete, altele discrete, marea majoritate însă la vedere, produc publicului reacții diverse, pornind de la totala respingere a ideii, suspiciuni de spionită, jocuri de putere, manipulare sau, din contră, acceptare și respect.

Toate acestea opinii dovedesc interesul vădit pentru subiect.

Având în vedere că DEZBATEREA.RO a publicat deja un scurt articol despre Cavalerii Vinului, continuăm pe această temă, astăzi, aducându-vă în atenție o altă organizație prezentă și în Romania - ROTARY CLUB.

Nu îmi propun să transfer în textul de față informații privitoare la scopul declarat, cronologii sau identități ale persoanelor ce alcătuiesc clubul. Le puteți găsi pe site-ul dedicat!

Ce veți citi mai jos este ceea ce nu prea se scrie despre ROTARY.

Prima reacție pe care am întâlnit-o în spațiul public cu referire la modul de percepere a grupului ROTARY era asocierea acestuia cu masoneria.

Recunosc că, de câte ori surprind replica cu pricina, mă amuz gândindu-mă la doamnele “masoane”ce alcătuiesc grupul,  pe care, recunosc, nu le-am remarcat purtând șorțulețele specifice. Le-or fi ținând ele pe undeva!

Nu m-am prins de ce sunt tolerat când mai intru, nemembru fiind, la ședințele de club. Parcă la masoni acestea sunt secrete!

Nici grade nu am văzut să poarte, cu atât mai puțin n-am reușit să identific formule care să trădeze vre-un 33.

M-am prins! Respectivii sunt  o masonerie nesecretă, la vedere,  ce promovează femeile, fără șorțulețe, fără grade și fără ritualuri!

Întorcându-mă totuși la o formă mai serioasă, este de remarcat faptul că, singura asemănare cu mișcarea mai sus evocată este scopul caritabil care, la ROTARY este singura rațiune a existenței.

Ce este comun tuturor formelor asociative este solidaritatea membrilor lor. 

Afirmațiile cu conotații peiorative pe care le-am întâlnit  de genul “ăștia se trag în sus unii pe alții”  dovedesc incapacitatea multora de a înțelege că sprijinul reciproc este firesc, reprezentând temeiul oricărui grup.

Scopul asocierii face diferența între unele sau altele.

Rotarienii cultivă relații de prietenie pe care le consolidează printr-un mecanism simplu: participanții la club își justifică prezența numai prin participarea la strângerea de  fonduri și transferera acestora către acțiuni sociale. 

În condițiile unui sistem fiscal profund ostil sponsorizării,  într-o perioadă de criză care parcă nu se mai termină,  aportul financiar si efortul de organizare a acțiunilor caritabile  spun destule despre membrii ROTARY CLUB! 

Pe scurt: nu te implici, nu existi! 

Și ca valorile clubului să reziste timpului, ROTARY a dezvoltat subsidiarele de juniori, INTERACT si ROTARACT, formule  prin care insinuează caritatea în rândul tinerilor participanți .

Mai mult decât atât,  copiii din familiile de rotarieni  sunt educați în a dezvolta contacte în afara țării de origine prin participarea la tabere tematice organizate de club pe cuprinsul globului, locuind la membri ROTARY din țările gazdă.  

Parcurgând tematica taberelor, locuind în familii de rotarieni cu diverse standarde de viață, obiceiuri, sau religii , tinerii dobândesc pe lângă un exercițiu al limbii engleze (în general) o viziune mult mai vastă asupra realității.

Am remarcat cu vădită bucurie cum, un junior ce trăise o proaspătă experiență olandeză, arătându-ne încântat fotografiile locurilor care îl marcaseră, ne spunea:

”Gazdele mele locuiau pe malul unui râu, într-o casă cu o lățime de numai patru metri. Aveau un Citroen din 1998 si trei copii mici. Nu erau deloc bogați și habar n-aveți cât erau de fericiți!”

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU