The Best bookmaker bet365

Menu

Cătălin Rădulescu: „Votez NU exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a abordat la conferinţa sa de presă un subiect arzător pentru această perioadă: Roşia Montană.
Cum bine se ştie, semnarea contractului pentru exploatarea minereului aurifer cu cianuri este de natură să calamiteze din punct de vedere al mediului acea zonă importantă a Munţilor Apuseni. Iar daunele produse vor avea efecte pe termen lung.
„Personal nu pot fi de acord cu compromiterea mediului în această zonă. Aşa că, pentru acest lucru, voi vota cu sufletul NU”  spune Cătălin Rădulescu.
Deputatul PSD adaugă: „Problema este, însă, alta. Din câte ştiu redevenţa de 6% pe care ne-ar plăti-o societatea exploatatoare este una dintre cele mai mari din lume. Anual, România ar câştiga 7 miliarde de euro. Mă întreb dacă este corect sau incorect ca România să se dispenseze de aceşti bani. Şi nu-mi dau seama dacă sunt mulţi sau puţini. Aceşti bani pot fi câşigaţi la bugetul de stat, fără să facem noi, românii, nimic. Dar mă gândesc că zona Roşia Montană nu-şi va mai reveni, probabil niciodată. De asta am să votez negativ.
Din punct de vedere politic, nouă, parlamentarilor PSD nu ni s-a dat o comandă, să votăm într-un anumit fel. Victor Ponta a declarat ca fiecare să voteze aşa cum consideră şi cum îi dictează conştiinţa
Normal ar fi fost, după părerea mea, ca reprezentanţii societăţii exploatatoare, Gold Corporation, să vină, invitaţi, într-o zi în parlamentul României şi să discute cu aleşii locali posibilitatea exploatării aurifere fără cianuri. Dar asta este deja o altă discuţie.”
Cătălin Rădulescu a declarat, în plus, că este de acord cu desecretizarea oricărui conrtract pe care o societate îl face cu statul Român.

Iniţiativele legislative ale lui Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu a mai discutat şi despre iniţiativele sale legislative pe care ar dori să le materializeze. Este vorba de introducerea uniformelor în şcoli şi modificarea Codului Silvic.

Introducerea uniformelor în şcoli

În ceea ce priveşte reintroducerea uniformeor în şcoli, Rădulescu are câteva argumente de bun simţ: „Trăim într-o ţară în care diferenţele sociale sunt deja destul de mari. La şcoală copiii vin să înveţe, nu să-şi arate hainele sau condiţia socială. Aici trebuie să se diferenţieze exclusiv prin performanţe legate de efortul lor intelectual, nu prin bani. După terminarea programului şcolar se pot duce în mall-uri să-şi etaleze ţinutele, nimeni nu-i împiedică.”

Modificarea Codului Silvic

Cât priveşte modificările din Codul Silvic, Rădulescu are în vedere acordarea legislaţiei actuale cu posibilităţile reale ale României de a face turism.
„România nu mai poate face turism de calitate la mare. Concurenţa este uriaşă: bulgarii, grecii şi turcii au venit cu nişte oferte pe care noi, românii, nu le putem avea niciodată. Plus că, la noi sezonul durează vreo două, trei luni, după care se termină. Motiv pentru care adevăratul turism se poate face la munte. Dar aici sunt câteva prevederi în Codul Silvic care îl împiedică pe întreprinzător să investească.
Bunăoară, prevederea ca dintr-un hectar de pădure (10.000 de metri pătraţi) să se poată construi doar pe 500 de metri pătraţi, adică în suprafaţă de 5%. Vă daţi seama că pe o astfel de suprafaţă nu se poate face turism. De asta eu propun să se poată constru pe 100%. Şi nu exagerez când spun asta, fiindcă îmi dau seama că niciun investitor nu va tăia, vreodată, pădurea integral, ca să construiască. El are nevoie şi de pădure şi de pârtii.... Dar dacă cineva va tăia vreodată un hectar întreg de pădure, atunci să aibă obligaţia să reîmpădurească un alt hectar. De asemenea, mai trebuie făcută precizarea că cel care taie pădure investeşte strict în turism.”

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU