The Best bookmaker bet365

Menu

Funcțiile politice nu se dau pe bază de competențe, ci se oferă familiei, rudelor, amantelor

Nu pot să nu observ cu ce multă ușurință se vorbește în spațiul public, în această perioadă, despre tot felul de negocieri, care au loc în Parlamentul României(!), privind convingerea unor parlamentari PSD să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Li se amintește de dosare penale, li se promit funcții, finanțare discreționară prin PNDL, li se oferă sume uriașe de bani (sute de mii, chiar un milion de euro!?).

Cum este posibil așa ceva? Când am adormit oare cu toții, de ne-am trezit acum, văzând cum se derulează toate aceste lucruri mizerabile, chiar de natură penală, iar nouă au ajuns să ni se pară normale? În Parlamentul României, țară membră UE?

Ce înțelegem din acest context? Unii politicieni au dosare penale care nu sunt instrumentate, ci sunt ținute pentru a fi folosite, după cum dorește cineva care are acces la ele și poate genera anchete. Funcțiile politice nu se dau pe bază de competențe, ci se oferă familiei, rudelor, amantelor, în momente cheie sau pentru obținerea unor favoruri sau comportamente de un anume tip. Finanțarea publică nu se oferă pe baze concurențiale și prin selectarea celor mai bune proiecte, ci se oferă ca monedă de schimb pentru interese personale, de partid sau pentru obiective precum rămânerea la guvernare cu orice preț sau absența de la vot.

Nu cred că ne vom face bine ca națiune dacă astfel de oameni rămân în continuare la guvernare, în Parlament sau la conducerea instituțiilor publice.

Cred că este timpul să fim mai vigilenți, să taxăm toate derapajele acestor politicieni, să ne implicăm în viața politică și să îi convingem și pe cei din jurul nostru să reacționeze. Cred că putem mai mult.

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU