The Best bookmaker bet365

Menu

Panegiricele lui Charles. De rejectat!

Ca să-şi acopere pornirile colonialiste, moştenite din strămoşi, Prinţul Charles ne loveşte la intelect cu un panegiric atât de nereuşit, încât până şi copiii de clasa a doua ar strâmba din nas, iritaţi de banalitatea formulărilor.

Ia fiţi atenţi: 

"România este o ţară minunată. 

Aici trăiesc oameni remarcabili, care nu se dau bătuţi. 

Au trăit experienţe îngrozitoare, care i-au afectat foarte mult: cele două războaie mondiale şi toate celelalte suferinţe trăite de la al Doilea Război Mondial până acum.

Aceşti oameni au trecut prin multe. 

Au văzut multe suferinţe, distrugeri, iar vieţile le-au fost distruse. Le suntem datori să găsim o cale pentru un viitor mai bun, care să le păstreze cultura, tradiţiile şi valorile."

La fel de bine, acolo unde scrie România, putea să scrie Bulgaria. Sau Republica Moldova. În text, se potrivea perfect. 

Cred că pe unde se duce - adică la rudele mai sărace din Est - Charles foloseşte şablonul ăsta şi schimbă doar numele ţării. 

Ca să nu mai spunem că, atunci când eram mici, scriam compuneri, comandate de "tovarăşa profesoară" care începeau fix aşa: "România este o ţară minunată." Şi continuau în tonul lui Charles.

Infantilităţile astea le spune Prinţul de Wales în partea a treia a documentarului "Wild Carpathia" lansat la Bucureşti şi care va fi difuzat pe Travel Channel pe 8 noiembrie, de la ora 21.00.

Nu este nicio problemă în a fi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei şi a-ţi cumpăra hălci întregi dintr-o ţară care nu e a ta. În fond, astăzi, totul e de vânzare. Dar am vrea să fim scutiţi de discursurile umaniste şi "emoţionante" în care e bine să avem grijă de oamenii amărâţi şi de păşunile lor. 

Prinţul George al Marii Britanii a primit cadou, doar pentru că s-a născut, o bucăţică de Ardeal. Bebluşul n-are nicio vină că, încă din scutece, e proprietar pe o parcelă de ţară. Totul e de vânzare. Dar eseurile nereuşite despre frumuseţea acestor locuri ar putea să lipsească din program. Înghiţim în sec că ni se cumpără pământul. Bale nu înghiţim. 

"Apreciez şi faptul că din ce în ce mai mulţi turişti din Marea Britanie au descoperit această ţară minunată", a spus ambasadorul Martin Harris, ţinându-i isonul lui Charles.

Bogaţilor, cumpăraţi-vă ce vreţi voi! Dar nu ne îndesaţi pe gât gargara aia ieftină!   

 

 

 

 

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU