The Best bookmaker bet365

Menu

În chiloţi prin metrou

Agenţia de presă Mediafax anunţă că duminică, 11 ianuarie, se va organiza pentru prima dată în Bucureşti evenimentul No Pants Subway Ride, inaugurat în 2002 la New York.

No Pants Subway Ride sau, în dulcele grai românesc, călătorie cu metroul fără pantaloni, chiar dacă nu sună așa de sofisticat, este,  cum îi spune şi titlul, un eveniment organizat care presupune ca doritorii / amatorii să umble, în ziua desemnată, în chiloţi, în metrou.

Ştirea oferă foarte multe informaţii despre această manifestare – sunt 60 de oraşe din lume care vor participa, fiind vorba despre un eveniment  „global”, iniţiativa aparţinând grupului Improv Everywhere, locul de întâlnire este dat şi el, condiţiile de participare de asemenea: cartelă la metrou validă, tanga interzişi etc. și sfaturi practice legate de reacțiile celor din jur.

Lipseşte însă o informaţie esenţială. Motivul pentru care nişte cetăţeni respectabili, oameni care, în fond, se duc la treburile lor, ar trebui să îşi dea jos pantalonii de pe ei pe un ger de crapă pietrele şi să defileze în chiloţi prin metrou, în văzul tuturor, arborând cel mai firesc aer din lume. Apropo, una dintre condiţii este ca participanţii în chiloţi să se comporte natural, să poată susţine privirile puţin spus uimite ale celorlalţi nefericiţi călători care au avut neşansa să se suie în acelaşi tren şi, în eventualitatea în care cineva, după ce şi-a consumat stupefacţia şi s-a amuzat pe săturate de penibilul situaţiei, îşi ia inima în dinţii să îi întrebe pe respectabilii  în cauză despre absenţa pantalonilor, aceştia să răspundă nonșalant că „i-au uitat acasă”.

Cu penibilul acestor evenimente „globale” în care toată lumea face cele mai inutile și aberante lucruri pentru a susține o cauză ne-am obișnuit de când ne-am așezat și noi, românii, la masa rudelor noastre civilizate din Occident. 

Amintim doar ora pământului, când se stinge lumina timp de oră, chipurile ca să economisim resursele planetei. O intenție nobilă în sine, dar pusă în aplicare într-un mod demonstrativ și lipsit de orice eficiență. După ce se consumă evenimentul, nu ne mai spune nimeni cât de multă energie a fost economisită în urma faptului că niște utilizatorii casnici animați de idealul sublim al salvării planetei ,  se mobilizează să-și scoată o oră calculatorul din priză, că și așa are autonomie,  versus risipa reclamelor luminoase care îmbracă toate clădirile gigantice ale metropolelor lumii și care nu se sting niciodată.

În fine, chiar dacă gestul este fără miză, măcar are o motivație. Și nu oricare, ci una nobilă, speculând militantismul ecologist foarte prizat în mediile hipsteriste ale capitalelor.

Deci, am înțeles. O oră stăm pe întuneric ca să salvăm planeta și la final de simțim mândri de spiritul civic și de responsabilitatea față de mediu și față de generațiile viitoare de care am dat dovadă. 

Dar de ce să umblăm în chiloți în metrou când afară sunt -15 grade? Cumva ca să protestăm împotriva dispariției  urșilor polari ca urmare a încălzirii planetei ? Nu. Oare ca să ne solidarizăm cu inuiții care stau mereu în frig și despre care avem motive suficiente să credem că sunt discriminați pentru că nu au și ei acces la același nivel de confort termic ca și ceilalți? Ei bine, nici pentru asta. 

Motivul acțiunii de a a-i pune pe câțiva naivi mânați, unii de teribilism și spirit de frondă, alții doar de spirit de turmă,să se expună simultan frigului și ridicolului poate fi dedus din sloganul firmei organizatoare, Improv Everywhere, „We Cause Scenes” și din misiunea sa, aceea de crea haos și bucurie în locurile publice.

În general, haosul din locurile publice nu prea stă la originea unor stări generalizate de bucurie, dacă e să ne ghidăm după ce vedem în fiecare seară la știri sau în orice film american de acțiune.

Dar, scene cu siguranță vor fi create. Unele  în care vom vedea niște onorabili cetățeni dârdâind dezinvolți în chiloți, iar alți cetățeni îmbrăcați adecvat uitându-se stupefiați la ei și încercând să înțeleagă. Evident, nu vor lipsi nici cei care își vor compune o atitudine „ cool”, cum au văzut ei prin Occident că trebuie să te comporți, oricât de extravagant sau ieșit din comun este ceea ce vezi. 

Aștept cu nerăbdare știrile de duminică seară când cititoarele de prompter ne vor anunța reținut amuzate, cu zâmbet profesional pe stânga și aer complice, numărul celor și-au dat pantalonii jos la propriu în metroul bucureștean. Dar, cu și mai multă nerăbdare, aștept știrea de luni seara, când schimbând tonul și registrul, aceleași prezentatoare ne vor comunica grav numărul pacienților care au ajuns la spital cu guturai în urma escapadei de duminică.

(FOTO - captura YOUTUBE)

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU