The Best bookmaker bet365

Menu

Ceva este profund greșit cu noi, din păcate!

Sfârșitul anului 2019 mi-a arătat că ceva s-a stricat, a putrezit, în anumite straturi sociale ale poporul român. 

Știu, fac o afirmație cu tentă generală. Însă frecvența îngrijorătoare a abaterilor de la normele conviețuirii mă determină să merg spre general.

Încep cu accidentele rutiere. Multe. Prea multe. Prea brutale. Cu prea multe victime. Pe străzile din România se moare din nerespectarea regulilor, din cauza violenței unor șoferi primitivi, se moare pentru că se consumă alcool și droguri inclusiv de către unele persoane publice, pentru că cei cu mașini mari ”îi calcă pe cap” pe cei cu mașini mai mici, se moare pentru că acel Cod Rutier nu mai valorează nici două parale, e o simplă lege, iar legea e pentru căței. Se moare pe străzi pentru că s-au creat precedente dramatice în care criminali la volan au scăpat cu doi, trei ani de pușcărie. Și pentru că nu există stat. 

Nu există stat pentru că nu am văzut nicio campanie serioasă legată de condusul sigur, la fel cum nu am văzut polițiști care să umple străzile nu doar să-și facă norma la amenzi, ci să prevină carnagiul prin filtre serioase și prin razii frecvente.

Deteriorarea societății mai poate fi văzută prin faptul că au apărut torționarii de animale. Nu mai amintesc exemplele arhicunoscute cu câinele căruia i-au băgat o petardă în bot, cu pisica bătută bestial, cu câinele spânzurat etc. Le știți. Aceste cazuri îți dau impresia că s-a instalat o demență bestială pe care n-o temperează nimeni și nimic.

Cauza? Nu există stat. Acel stat care oferă educație, care stabilește, prin legi, rigorile morale pe care s-ar cuveni să le interiorizăm, care previne cruzimea față de animale, apoi față de semeni. 

Petardele. Comunități întregi din România ”s-au distrat” bubuind petarde, de sărbătorile de iarnă. Spuneți-mi dacă ați mai întâlnit ceva care să demonstreze o sărăcie mentală mai îngrijorătoare decât asta? Un ins pentru care singura plăcere este să aprindă și să bubuie petarde nu poate fi decât idiot. Imbecil. Iar acești imbecili sunt alimentați cu petarde.

De ce se întâmplă acest fenomen? Pentru că nu există stat. Acel stat care să interzică comercializarea petardelor și care aplică pedepse exemplare celor care folosesc petarde. Statul închide ochii. Se preface că nu vede. Nu are reacție. 

Să mai spun ceva despre consumerismul dement? Despre cozile infernale din market-uri și despre traficul către catedralele consumului? Acest consumerism dă măsura nivelului națiunii, dacă îl punem în raport cu piața de carte, de teatru, de film, de evenimente culturale. Aici suntem. Fericiți cu burta - și atât.

Nu există un stat care să ridice nivelul populației printr-o școlarizare de calitate. Mediul universitar este degradat, doctoratele se iau cu bani, masteratele sunt simple formalități, universitățile dau diplome pe bandă, fiindcă altfel își pierd studenții, iar dacă își pierd studenții, facultățile se desființează, iar dacă facultățile se desființează, profesorii nu mai primesc salarii. Concluzile? Dă-le tâmpiților diplomă! Lasă turmele de imbecili să devină studenți!

Sistemul de sănătate? E cazul să mai spun ceva după ce o femeie a luat foc într-o sală de operație? După ce aflăm cu toții, stupefiați, că există spitale și secții unde sunt internați infractori și criminali doar ca să nu poată fi anchetați, după ce medicii și personalul medical au crescut volumul șpăgii proporțional cu noile salarii și așa foarte mari?

Nu, nu există stat. Sau, dacă există, este un stat bolnav. 

Am făcut și eu câteva simple observații la începutul lui 2020.  

Sorry. 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU