The Best bookmaker bet365

Menu

Dan Pavel, autorul medaliei CENTENARULUI ROMÂNESC, ne reaminteşte dictonul latin: AMOR PATRIAE NOSTRA LEX!

 Dan Pavel, directorul companiei Brandart, este expertul în branding şi artistul care are capacitatea de a transpune grafic (vizual) o idee abstractă. 

Are un palmares impresionant: peste 100 de branduri înregistrate la OSIM şi aproape 1.000 de logo-uri pentru diverse companii. 

Pentru el, marea provocare, anul acesta, a fost să creeze grafica unei medalii - medalia centenarului Românesc.

Cum poate fi reprezentat procesul devenirii istorice a unei naţiuni - România în vârstă de 100 de ani - pe o medalie? 

Ca să aflăm, am stat de vorbă cu Dan Pavel (invitaţi fiind în studioul său de creaţie) şi am aflat lucruri interesante despre modul în care au fost alese, pentru a fi turnate în metal, efigiile primilor unificatori: Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza şi regele Ferdinand I. Chipurile unificatorilor sunt înconjurate de conturul României Mari, iar într-un plan uşor îndepărtat poate fi văzută cifra "100". Două ramuri de măslin înconjoară ansamblul, ca simbol al păcii. România nu a anexat niciodată teritorii care nu i-au aparţinut! 

Deasemenea, Dan Pavel a creat, pe verso-ul medaliei, logo-ul Societăţii Creştine "Dorul", societate care l-a contactat pentru a-i solicita crearea medaliei centenarului românesc. 

Societatea creştină "Dorul" este cea mai veche asociaţie a românilor din afara ţării. A fost înfiinţată în 1903 şi grupează românii din Diaspora, în special pe cei din Statele Unite. 

Logo-ul acestei societăţi cuprinde numele "Dorul" scris cu caractere vechi româneşti, o troiţă (simbol al ospitalităţii românilor, călătorul pribeag pe aceste meleaguri putea găsi la troiţele de la răscruci o pâine, o carafă cu apă, o lumânare) şi o cruce decorată cu modelul unei ii vechi, româneşti. În plan îndepărat se vede cifra 115, vârsta pe care o împlineşte această societate care reuneşte românii din afara graniţelor ţării. Ansamblul este înconjurat de stele, simbolul victoriei.

Medalia are diametrul de 70 de mm şi grosimea de 6 mm şi o greutate de aproximativ 200 de grame. Este confecţionată în ediţie limitată, doar 100 de exemplare. Aceste exemplare vor fi donate unor personalităţilor de pe mapamond - preşedinţi de stat, premieri etc.

Demn de ţinut minte este că Dan Pavel, autorul acestei medalii, nu a cerut niciun fel de răsplată pentru munca sa. El a dorit doar atât: să fie păstrătorul uneia dintre cele 100 de medalii. 

În felicităm pe Dan Pavel pentru munca şi pentru generozitatea sa!

 

Share

The best bookmaker bet365.artbetting.co.uk

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim servicii mai bune. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site. Le accepți?
Spune-mi mai multe DA NU